căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Culoarea este pur şi simplu lumina de diferite lungimi de undă / frecvenţe şi lumina este o forma de energie vizibila formata din fotoni. Trăim într-o lume unde culoarea domină vieţile noastre si afectează starea noastra; stim ca albastru este calmant si  rosu ne poate face tensionati.  
Suntem permanent inconjurati de unde electromagnetice de energii, dintre care culoarea reprezinta doar o mică parte.
Spectrul vizibil noua este format din sapte culori principale; retina din ochii noştri are trei tipuri de receptori de culoare, sub formă de conuri. Putem detecta, de fapt, doar trei dintre aceste culori vizibile - rosu, albastru si verde - culorile primare. Percepem apoi aceste trei culori amestecate în creierul nostru si astfel vedem si celelalte culori.
Lungimea de undă şi frecvenţa de lumină influenţează culorile pe care le vedem, pentru ca cele sapte culori au diferite lungimi de undă şi frecvenţe.
Rosu este la capătul de jos al spectrului şi are o lungime de undă mai mare si o frecvenţă mai mică, iar violetul din partea de sus a spectrului are o lungime de undă mai mică şi o frecvenţă mai mare.
Culoarea vine pur şi simplu din lumină. Pentru a vedea aceasta avem nevoie de o prisma. Când lumina soarelui trece printr-o prisma, lumina este împărţit în şapte culori vizibile de refracţie. Refracţia este cauzată de schimbarea vitezei cu care se confruntă un val de lumină atunci când schimbă mediul.
Cantitatea de energie dintr-o anumită undă a luminii este proporţional legata de frecvenţa sa; astfel, o frecvenţă de undă mare are o energie mai mare decât cea a unui val de lumină cu frecvenţă redusa.
Fiecare culoare are propria lungime de undă şi frecvenţa, fiecare culoare poate fi măsurată în unităţi de cicluri sau unde pe secundă.
O lungime de undă este distanţa dintre aceleaşi locaţii, pe valuri adiacente. De exemplu, un ocean cu valuri de10 de metri ar avea o lungime de undă de 10, în timp ce un ocean de valuri de 30 de metri are o lungime de undă de 30.
Culoarea roşie are o lungime de undă de aproximativ 700 nanometri, iar violetul are o lungime de undă mai scurtă.

În Univers, valurile de energie pozitive şi negative vibreaza constant şi produc unde electromagnetice ce se deplasează cu o viteză incredibil de mare. Fiecare dintre aceste unde au lungimi de undă diferite şi viteze de vibraţii. Lumina călătoreşte în valuri.

Despre frecvenţă
Frecvenţa unui val este determinata de numărul de valuri complete - sau lungimi de undă, care trece la un moment dat în fiecare secunda.
uloarea roşie are o frecvenţă de aproximativ 430 bilioane vibraţii, în timp ce violet are o frecventa mai mare, astfel încât fiecare val violet trece mult mai rapid decât cel de culoare roşie.
Toate lumina se deplasează cu aceeaşi viteză, dar fiecare culoare are o lungime de undă diferita, ca şi frecvenţă.
Pentru exemplificare, să presupunem că valuri de 10 de metri ajung la mal la fiecare 5 secunde, deci au o frecvenţă de 5, în timp ce alte valuri ajung la fiecare 10 de secunde, având o frecvenţă de 10.
In acelaşi mod undele radio au frecvenţe diferite, ca şi lungimi de unda, si anumite staţii pot fi ascultate doar la o anumite frecvente sau lungimi de undă.
Culorile cu o mai mare frecvenţă sunt violet - indigo - albastru
Culorile de joasă frecvenţă - galben - portocaliu - rosu

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului