căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Material primit pe mail. Nu știu dacă într-adevăr în Coreea de nird nu s emoare de cancer. Parcă nu-mi vine să cred. Totuși, citiți: 

”In Coreea de Nord nu se moare de cancer. Motivul este extrem de simplu, si anume o reteta contra cancerului care este folosita de toti cei care au ghinionul sa sufere de aceasta boala teribila. Reteta este urmatoarea:

Se ia un pui de gaina mare, cu pene negre si dupa ce se taie, se curata si se arunca maruntaiele, capul cu gatul si labele, se face o crestatura in interiorul pasarii (de-a lungul sternului, de la iades pana jos), crestatura in care se introduce continutul a 22 capsule Ginseng. Puiul se pune intr-un vas fara apa deoarece medicamentul trebuie sa fiarba numai in sucul pasarii, care, la randul lui, se pune intr-o oala cu apa, deci se fierbe in aburi. Se lasa pe foc aproximativ 4 ore. (Sa se probeze carnea daca este fiarta.) Se scoate apoi pasarea si se imparte in 3 portii. Pentru fiecare zi o portie. In saptamana urmatoare, se repeta procedeul. Aceasta este prima parte a retetei.

Partea a doua: Intr-un borcan curat se pune 1/2 kg miere de albine nefalsificata, indiferent din ce flora este. Borcanul se pune intr-un vas cu apa. La foc mic se incalzeste mierea, amestecand-o tot timpul, pana ajunge la temperatura de 40°C. (temperatura aceasta este cea care se afla in stupul de albine). Se ia temperatura cu un termometru special.

Pe la 39°C, se scoate borcanul din apa si se amesteca mierea mai mult timp, pentru ca temperatura se ridica in 2-3 minute. Daca depaseste 40°C, se infasoara cu un servet rece si ud, ca sa ajunga la aceasta temperatura. In caz ca n-a ajuns, se mai pune la incalzit pe bain-marie, apoi se adauga continutul altor 22 de capsule de Ginseng. Continutul capsulelor este un fel de nisip maroniu. Se infasoara apoi borcanul cu o hartie de ziar (borcanul trebuie sa fie legat cu celofan) si se lasa la macerat timp 45 de zile.

Tratamentul consta in administrarea zilnica a unei lingurite de miere (dupa ce mai inainte se amesteca) de trei ori pe zi, cu o ora inainte de cele trei mese principale. Acest tratament se ia tot restul vietii, pentru ca Ginsengul inchide si strange celulele canceroase si nu le mai da voie sa se inmulteasca. Oricat de bine s-ar simti bolnavul, nu are voie sa intrerupa tratamentul. Este interzisa consumarea ridichilor, la fel ca si contactul sexual, timp de 30 de zile.”

Ce părere aveți? Omul, cînd e disperat, încearcă de toate.

Monedele chinezești au fost întotdeauna un simbol al bogăţiei şi prosperității. Sunt tăiate pătrat la mijloc şi au fost folosite ca monede de metal încă din secolul al 11-lea î.Hr. Pătratul din centru reprezintă energia ”pământ”, în timp ce cercul reprezinta energia Chi din cer. Forma lor specială îmbină cele două elemente, care reprezintă puternica uniune a cerului şi a pământului; ele reprezintă trinitatea cosmică "Tien-Ti-Ren", adică "Cer-Pământ-Om". Combinate, ele aduc noroc, bogăţie. Prin legarea lor cu un fir roşu, energia Yang se amplifică și monedele devin embleme puternice pentru bogăţie şi prosperitate.
Aceste monede sunt de bun augur și sunt utilizate pe scară largă ca amulete, pentru protecţie împotriva accidentelor. Purtând aceste monede în geantă sau dacă le amplasezi la locul de muncă undeva în spatele tău, vei vedea că  un flux nesfârşit de noroc îți iese în cale!

Monede cu Dragon și Phoenix
Aceste monede aduc fericire în cuplu precum şi noroc la bani. Imaginea Dragonului ceresc şi a păsării Phoenix pe cealaltă parte a monedei simbolizează un mariaj fericit, binecuvântat cu succes şi prosperitate. Pe de altă parte sunt caracterele "Zhao Chai Jin Bao," care înseamnă "averea ta a sosit." Sunt cadouri excelente pentru cupluri, potrivite ca daruri de nuntă.


Moneda Prosperității & Norocului & Abundentei
Pe de o parte sunt cele patru cuvinte "Bao Chuen Yong Fu", adică "Prosper pentru totdeauna", pe de altă parte sunt cele opt caractere "Fu Zhai Yien Chien, Re Re Sheng Chai," care înseamnă "Noroc bun înălțare prosperitate înmulțire zilnic”. 
Poartă-le cu tine sau ține-le expuse la domiciliu sau la birou, în locaţia ta Sheng Chi.


Monede Pa Kua și cu zodiac
Aceste monede Pa Kua a asigura o protecţie puternică ca și amulete, pe lângă faptul că aduc noroc. Combină două simboluri puternice de protecţie: 8 trigrame din Pa Kua şi 12 semne de animale, care reprezintă ramurile pământeşti.
Pentru a menţine familia (în special copiii) în condiţii de siguranţă, pentru a-i feri de influenţele rele din afara casei, ataşaţi această monedă de protecţie pe clanţă, în interiorul casei sau în cameră. Asiguraţi-vă că partea cu cele 8 trigrame este plasată spre uşă în timp ce partea cu semnele animale zodiacale  este îndreptată spre interior.

Monede cu Pa Kua Gold și Mantră
În afară de aducerea norocului și abundenței, aceste monede pot oferi o puternică protecţie, ca amulete. Aceste monede de protecţie combină două simboluri puternice: 8 trigrame ale Pa Kua şi o Mantra taoistă.
Agăță-le în spatele tău la locul de muncă pentru a-ți asigura protecţia şi sprijinul pentru afacerea ta. Le poți pune undeva  mai sus, la uşa din faţă a casei sau să le ataşaţi la clanţă, în  interior, pentru a proteja familia de influenţele dăunătoare din afara casei. Partea cu cele 8 trigrame ar trebui să fie plasată spre uşă sau perete în timp ce cu partea cu mantra taoistă ar trebui să vă confruntaţi.

Dragon & Phoenix și medalionul împăratului
Oferă și protecţie ca amulete. Imaginea Dragonului şi a Phoenix-ului simbolizează un mariaj fericit, binecuvântat cu succes şi prosperitate. 
Pe de altă parte sunt caracterele "Sheng Zhi Jing Pai," care înseamnă medalionul împăratului. Prin urmare, purtătorul acestei amulete va fi mereu protejat împotriva tuturor influenţelor maligne. Aceste monede de aur  oferă protecţie puternic pentru toţi cei care sunt implicaţi în investiţii cu risc ridicat.

 Împăratul Lung

 Aceste monede de aur reprezintă domnia împăratului Chien-Lung, care a domnit în timpul  unei dintre cele mai prospere perioade din dinastia Ching. În timpul domniei sale ilustre de 60 de ani, China a cunoscut cea mai bogată perioadă si comerțul a fost cel mai prosper. Ţara a fost în pace şi bogăţie. Acest lucru este reprezentat de o parte a monedei prin caracterele "Tien Tai Xia Ping," , adică  "Pace pe Pământ." Prin urmare, monedele din timpul domniei Împăratului Chien Lung sunt considerate a fi cele mai eficiente. Pune-le în spatele tău, la locul de muncă, pentru a asigura un noroc financiar solid şi sprijinul Împăratului Chien Lung pentru afacerea ta. Agățarea lor  deasupra uşii din faţă atrage norocul în casă.

Şase Împărți
Aceste şase monede de aur reprezintă domnia prosperă a primele şase împăraţi chinezi din dinastia Ching: Shun-Chi, Kang-Hsi, Yung-Cheng, Chien-Lung, Chia Ching, Tao-Kwong.; reprezintă noroc la bogăţie, fără sfârşit. Şase este, de asemenea, numărul care reprezintă trigrama Chien, care aduce noroc din cer. 
Agață-le în spatele tău la locul de muncă pentru a -ți aduce noroc financiar solide şi sprijinul acestor şase împăraţi în afacerea ta. Așezarea lor deasupra uşii din faţă atrage noroc,e bogăţie în casă.

Ți-ai găsit perechea și urmează să te căsătorești. Dar dragostea voastră va dura?

Pentru aceasta, primul pas este să selectezi o dată de bun augur pentru ziua căsătoriei. Acest lucru este important deoarece asigură un început excelent pentru viața în doi.
Simbolul Dublei Fericiri a fost întotdeauna preţuit ca fiind unul dintre cele mai puternice simboluri ale armoniei conjugale. Purtarea acestui energizant puternic va crea cu succes un chi excelent de fericire conjugală. Simbolurile de bun augur sunt special concepute pentru a atrage energiile benefice, care să binecuvânteze cuplul fericit şi membrii familiei acestora cu un flux continuu de noroc, fericire şi prosperitate.

Nu uita de un dragon puternic şi de pasărea Phoenix, în scopul de a vă proteja de energiile nocive. Dragonii cereşti şi păsările Phoenix, atunci când sunt reprezentate împreună, simbolizează un mariaj fericit, care este binecuvântat cu succes, prosperitate şi copii. 

Caracterele chinezeşti "Sheng Zhi Jing Pai" pot fi găsite pe unele monede; purtătorul unei amulete cu aceste semne va fi mereu protejat împotriva tuturor influenţelor maligne.

Atârna o pereche de evantaie roșii de bun augur, în colţul de sud-vest al dormitorului.

Margelele rosii de jasp combină elemente de foc şi pământ, pentru noroc în dragoste, şi ajută în timpul sarcinii şi la naştere. Păstraţi-le în mod constant, pentru a crea noroc şi pentru a energiza.

Afişarea unui simbol cu doi crapi în camera de zi e benefică, pentru uniune şi armonie. Este un energizant excelent pentru noroc în căsătorie. Acesti crap de bun augur simbolizează norocul, abundența şi fericirea conjugală. O pereche de crapi asigură, de asemenea, bucuria. Pune-l oriunde în casa ta, ca să te bucuri de noroc, abundentă. Pentru o căsătorie fericită, simbolul crapului dublu poate fi așezat în sud-vest sau în colțul dumneavoastră personal Nien Yen. Toţi avem o direcţie personală a dragostei numită Nien Yen, care depinde de data naşterii și aduce fericire şi noroc. Aflați foarte ușor direcțiile dv., rele sau bune, aici: http://www.fengshuibestbuy.com/kuanumber.html
Fericirea dublă, ca amuletă, și cu nodul mistic roșu, pentru fericire în căsătorie:  
Aşează un fir de lotus complet înflorit, roz, de mătase, pentru a energiza uniunea perfectă. Lotusul reprezintă puritatea şi perfecţiunea ultimă, fiindcă acesta crește nepătat şi minunat din apele noroioase. Un singur pai de lotus, cu un boboc, semnifică uniunea perfectă. Puneţi-l într-un vas în livingul dvs., pentru a activa chi-ul purității în dragoste.


Incepem cu aspectul exterior. Cum vom gândi?
Felul în care gândim și ne percepem ne influențează foarte mult.
Cheia este : ”Mă concentrez asupra aspectelor mele atrăgătoare!”
De exemplu:
Corpul - cum vrei să fie? - gândiți și spuneți-vă că este
sănătos
suplu
puternic
grațios
feminin (masculin)
atrăgător
etc. (fiecare, așa cum dorește)

Fața:
”Fața mea este luminoasă, tânără, frumoasă etc........”

Părul - sănătos, suplu, mătăsos

Ochii - luminoși, albaștri, magnetici sau cum vă doriți.

Buzele - pline, senzuale

Gesturile - fine sau ferme, sigure, mlădii - după caz

Mersul - elegant, ușor, mlădios

Vocea - caldă, sigură, plăcută, convingătoare

Ținuta - elegantă, feminină, sigură

Depinde și de cum arată fiecare și ce elemente frumoase vrea să pună în evidență.
Gândind astfel, ne vom îngriji mai mult, ne vom prețui mai mult și nu vom mai fi ”paralizați” de complexe dacă va trebui să mergem intr-un anturaj unde, de exemplu, oamenii sunt ori mai tineri, mai arătoși, mai bogați decât noi.
Poți scrie pe o coală cum ești, ce calități ai sau vrei să dobândești.
Și nu uitați că respectul de sine înseamnă să-ți acorzi hrană sănătoasă și îngrijire, îm primul rând.

Simptomele unei răceli apar de obicei după una -trei zile de la expunerea la viruși. 
Semnele şi simptomele unei răceli comune pot include:
Nas înfundat sau curgerea nasului
Mâncărimi sau durere în gât
Tuse
Uşoare dureri in tot corpul sau o durere de cap uşoară
Strănut
Ochii lăcrimează
febră de 39 C
Uşoară oboseală

Solicitaţi asistenţă medicală dacă aveţi:
Febră de 39 C sau mai mare
Febră însoţită de transpiraţie, frisoane
Tuse cu flegmă
Umflarea ganglionilor
Durere severă a sinusurilor

Pentru copii -
Febră de 39,5 C sau mai mare, frisoane sau transpiraţii
Febra care dureaza mai mult de trei zile
Vărsături sau dureri abdominale
Somnolenţă
Dureri de cap severe
Dificultăţi de respiraţie
Plâns persistent
Dureri de ureche
Tuse persistentă

Tratamente naturale preventive, suplimentare

Echinacea
- vă protejează sau ameliorează simptomele.

Vitamina C
- dozele mari de vitamina C - pana la 6 grame pe zi - poate reduce durata racelii

Zinc

- pastilele luate la începutul unei răceli pot ajuta la reducerea simptomelor.

Ceai de măghiran
Se bea cald, cu miere, și se stă în pat, pentru a se transpira.

Ceai de busuioc
- 4 căni pe zi

Cataplasme cu hrean
- 2-3 linguri de hrean ras, invelit intr-o pânză preferabil rosie, se ține timp de 5-30 de minute pe frunte si la radacina nasului.Cu precauția, căci se poate irita pielea.

Decoct de ceapa întreagă, cu tot cu coajă
-combate tusea si bronsita, durerile de gât, de piept.

Baie de picioare

- timp de 10-15 minute. 0 se poate face cu ace de pin sau făină de muștar. 

Macese, în orice formă 
Cătina ceai, macerat în miere, pilule
Inhalatii cu ulei de pin sau alt inhalant cu plante 
Ceai de frunze de pătlagină, flori de nalbă de cultură, flori de lumânărică. Plantele se fierb împreună în 200-300 ml apă, soluţia se lasă la răcit şi se face gargară de 3 ori pe zi. 
Câte un- trei cătei de usturoi pe zi 
Lămâie - zilnic
Tinctura de propolis, câte 1 linguriţă dimineaţa şi seara, cu ceai. 
Echinaceea -extract, tinctură sau comprimate. Administrarea încă de la debutul gripei şi până la ultimul stadiu al ei 
 
Frectii cu oţet de mentă, salvie sau levănţică; 

Inhalatii cu aburi de infuzie de busuioc sau museţel, urzică sau gălbenele; 

Comprese calde pe piept cu otet sau suc de lămâie; 

 Flori de tei, flori de soc-infuzie din 1-2 linguriţe la o cană de apă (se beau 2-3 căni pe zi) 

Ceai de flori şi rădăcina de ciuboţica-cucului- în special în  tuse - 2-3 căni pe zi. 

Ideile iraţionale, ilogice, dăunătoare sunt cele care generează cele mai multe probleme psihologice. 

Aceste idei se bazează pe ipoteze false.

Iată câteva exemple: 

Eu nu pot fi fericit decât dacă toată lumea mă place. 
Dacă aș face tot ceea ce se asteapta de la mine, viaţa mea ar fi minunată. 
Lucruri rele nu li se intampla  oamenilor buni. 
Lucrurile bune nu se intampla oamenilor rai. 

În final, oamenii răi își vor primi întotdeauna pedeapsa. 

Au necazuri oamenii pedepsiți de Dumnezeu.

Dacă  sunt inteligent sau dacă muncesc, voi avea succes. 

Oamenii deștepți au bani.

Viața contrazice toate aceste consatări. Uneori, chiar când facem totul bine, nu obţinem ceea ce ne dorim. Pentru unii oameni, eșecul duce la concluzia că acestea sunt leneşi, proști, incompetenţi, slabi. Se pierde  respectului de sine și se ajunge la depresie. 

Auto-evaluarea negativă este foarte distructivă: " este vina mea că nu am primit ceea ce vreau." 

Un deprimat va spune des " nu pot " sau "nu sunt bun  la" sau "am făcut greşeli." 

Am fost educați , învățați, să ne subevaluăm, în ideea că acest lucru ne va ambiționa, dar efectul obținut este invers. 

Mai bine am spune că suntem și putem fi cei mai buni într-un domeniu, depunând și eforturi în acest sens.

Simplu, eficient și la îndemâna oricui!
Terapia de apă are efecte uimitoare  în vindecarea bolilor. Prin aplicarea tratmentului cu apă, mii de bolnavi au obținut o schimbare pozitivă a sănătății lor. Acesta este populară în Japonia şi India. 

Cum se face?

Se va renunța la băuturile alcoolice, mai ales seara.
Dacă nu avem apă foarte bună la îndemână, putem bea apă fiartă.

Cea mai indicată este apa filtrată și mineralizată ( vezi filtrele recomandate pe Apa).
Nu vom bea dintro dată și forțat cele 6 pahare cu apă. Vom bea atât cât putem, la început. În general, la recomandarea multor terapeuți, destul de multe persoane obișnuiesc să bea astfel, în fiecare dimineață, câte un pahar cu apă- acest obicei devenind permanent. Noi vom încerca să bem mai mult. Vom bea 2 pahare mai întâi şi apoi încă două, după un decalaj de 2 minute.
La început, se va urina de 2-3 ori într-o oră. 
După minimum  45 de minute puteti bea si manca normal. 
După mese, nu mâncați nimic timp de două ore. 
Persoanele cuare nu pot bea atâta apă, în special batrani sau bolnavi grav, pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la patru pahare.

Beneficiile terapiei cu apă:
- pierderea in greutate, piele sănătoasă, senzaţie de proaspețme, energie, digestie mai bună.

Se observă o îmbunătățire a pielii, a ochilor, a activității inimii, dispare constipaţia. 
Pentru bolile vechi şi grave, terapia cu apa a avut succes, în special în următoarele boli:
Durere de cap
Boli de inimă
Artrită
Batai puternice ale inimii
Epilepsie
Obezitate 
Bronşită 
Astm
TBC
Meningită
Boli de rinichi şi urină
Vărsături, gastrită
Diaree
Diabet
Constipaţie
Boli oculare 
Tulburări menstruale
Afecțiuni ORL 

Zile de tratament necesare pentru vindecarea unor boli: 
Presiune ridicată a sângelui - 30 zile
Boli digestive - 10 zile 
Diabet - 30 zile
Constipatie - 10 zile
Cancer - 4 săptămâni 
TB pulmonar - 3 luni 
Hipertensiune - 4 săptămâni

Aceasta metoda de tratament nu are efecte secundare, cu toate acestea, la începutul tratamentului s-ar putea  urina prea des. Este cea mai bună metodă de a purifica corpul uman. Colonul devine mai eficient prin formarea de sange proaspat, cunoscuta in termeni medicali ca hematopoeză. Mucoasa din faldurile intestinale este activate prin această metodă  și nutrienţii din produsele alimentare vor fi absorbite şi vor fi  transformati în sânge proaspăt. Sângele este foarte important în tratarea tuturor afecţiunilor şi restaurarea sănătăţii  Consumul de apă, în fiecare dimineață, ar trebui să devină o rutină - dar câte un pahar pe zi, atunci când nu ținem această cură.
* Atentie!
Această cură nu este atestată medical și nici științific, fiecare face cum crede. Fiind o persoană prudentă, eu nu încerc nimic prea drastic, dacă nu sunt convinsă că este inofensiv.
Știu că totuși, dacă se bea prea mult apă dintr-o dată, se poate produce un dezechilbru electrolitic care poate duce și la deces. Nu moare nimeni din 1, 5 litri, dar unele persoane sunt mai sensibile sau suferindeși nu au voie să bea multă apă, deodată. 
În opinia mea, aș opta pentru 2  pahare de apă băute dimineața, în pat, iar restul - eșalonate, pe parcusul zilei - circa 2 -2, 5 litri.

Pe de altă parte, mulți oameni au ținut dieta și au scăpat de fel de fel de afecțiuni.


În terapia prin artă folosim lut, vopsele etc., pentru a crea imagini ce explorează propriile sentimente, vise, amintiri, idei. 

Oamenii recurg la terapia prin arta din diverse motive. De exemplu, persoane care suferă de depresie, care se confruntă cu traume sau vor să scape de unele dependențe, oameni care încearcă să se recupereze după unele abuzuri sau agresiuni pe care le-au suferit, pentru a scăpa de anxietate etc. 

Creativitatea le poate oferi un mijloc de exprimare direct, deși fără cuvinte.

S-a constatat ca arta îi ajută pe cei bolnavi de Alzeimer - ca și alte afecțiuni asemănătoare - să încetinească evoluția bolii, prin menținerea unei activități cerebrale constante.

Este, de asemenea, foarte importantă pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor.

Terapia este utilă pentru persoanele care au suferit sau suferă de diverse boli, traume, necazuri, pierderi, dar şi celor care iși doresc dezvoltare personala. Prin creație, își  pot spori conştiința de sine sau pot face faţă unor situații de stres, experienţe traumatice, însă își pot spori abilitatile cognitive și, în final, se pot bucura de viaţă, de frumos.



Pentru prima oară în România, primul distribuitor al Companiei Aquabionica, dr. Vladimir Nerushaev, va participa la o prezentare excepțională a produselor Bionic Water!
Produse pentru sanatate, unice in lume, realizate cu ajutorul celor mai noi si mai avansate nanotehnologii. Evenimentul va avea loc marti,17 august 2010, orele 17, la Hotel Unirea, sala Mezanin, Iași.
In zilele de 18 si 19 august, dr.Nerushaev, persoana cu vasta experienta in activitatea de MLM,va impartasi din cunostintele sale persoanelor interesate.
Persoana de contact - Diana Boghian
- tel. 0746 316917


Veniți la această prezentare și veți primi, gratuit, date suplimentare despre acest miraculos tratament și alte informații vitale pentru sănătatea dv.

Este o terapie alternativă bazată pe efectele sunetelor şi vibraţiilor de joasă frecvenţă asupra sănătăţii umane.
Cercetatorii care au studiat efectele frecvenţelor - sunet, lumină, culoare şi a vibraţiilor includ frecvenţele lui Rife, Oscilatorul de unde Abraham, aparatul Robert Monroe audio, studiile dr. Hans Jenny si Dr. Guy privind cimatica, ale lui G. Vladimir privind infrasunetele și lista continuă, cercetarea frecvenţelor fiind în actualitate.
Terapia sunetelor este un domeniu nou și interesant și oferă o tehnică simplă prin care se pot obţine informaţii foarte detaliate despre imaginea holografică a corpului.

Efectele sunetului
Efectele sonore sunt vizibile în viaţa noastră de zi. De exemplu, fiecare dintre noi a expermientat efectul energizant al sunetelor şi muzicii.
Psihiatrul bulgar Gorgi Lazanoff a demonstrat o metodă de creștere a capacității de învăţare, prin ascultarea muzicii baroc (Bach, Vivaldi, Teleman - eu, personal, am ales și foarte mult Handel - vezi Handel) ; s-a observat efectul benefic după ce studenţii respiră în ritmul muzicii.
Sunetul si muzica pot avea un efect profund asupra sanatatii noastre, fizic, mental şi emoţional.
Starea de spirit poate fi puternic afectată de muzică.

Modele de frecvenţă
În domeniul medicinii energetice este bine cunoscut faptul că universul nostru este format din modele de frecvenţă. Tot ceea ce există mental, emotional si spiritual înseamnă vibratie. Acest lucru este evident dacă ne gândim la faptul că electronii sunt mereu în mişcare şi vibraţie.
Toate intervenţiile de vindecare trebuie să influenţeze organismul prin modificarea rezonanţei. Vindecarea poate fi adesea afectată de sunet, lumina, terapie prin muzică şi diverse alte tehnici ale medicinii de energie, care modifică modelele de frecvenţă ale unui individ.
Materia, plantele, produsele farmaceutice, alimentele, vitaminele, mineralele şi alţi nutrienţi pot fi examinate și dintr-o perspectivă a frecvenţei, prin care s-ar putea explica efectele lor biologice. Bio-rezonanţa este tocmai cercetarea acestor principii ale medicinii energetice.
Într-un mod similar,vocea este un indicator al vitalității. Vocea este una dintre cele mai puternice căi de expresie ale omului. Potrivit Dr. Alfred Tomatis, vocea nu este capabilă să reproducă ceea ce urechea nu poate auzi. Urechea nu pot auzi ceea ce creierul nu poate genera. Există dovezi că creierul, în afară de a fi un maestru chimist, este un generator de ton foarte complex si un sistem de comenzi a organismulu, prin frecvenţă.
Creierul produce forme de unde care pot fi măsurate cu o varietate de instrumente. Vocea, de asemenea, produce unde care pot oferi o mare cantitate de informaţii despre frecvenţă,prin care se relevă sănătatea fizică şi emoţională şi echilibrul vorbitorului (ex. - așa-cunoscutul detector de minciuni).
Deoarece vocea fiecărei persoana este unică, harta frecvenţei vocii poate arăta indicaţii privind starea fizică şi problemele emotionale, la momentul înregistrării.

Bio-audio rezonanţă
Unda audio este analizată pentru a detecta stresul, starea fizică - vitamine, minerale, aminoacizi, oase, muschii si tot felul de substanţe, inclusiv droguri şi toxine.
Terapia prin bio-rezonanţă de frecvenţă joasă utilizează unde generate cu un mic aparat şi distribuite prin intermediul căştilor. Pot fi programate 12 piese, cu 4 frecvenţe, foarte precise pe fiecare linie. Aceste forme de unda de joasă frecvenţă sunt non-invazive pentru corp, ducând adesea la schimbări imediate și remarcabile.
Bio-frecvenţa de rezonanţă analizează și o înregistrare a voci, pentru a găsi indicii ale dezechilibrelor nutriţionale sau indicatori de stres şi boală. Cercetările indică faptul că aceste forme de undă de joasă frecvenţă activează vitamine, minerale, aminoacizi şi alte substanţe biologice şi posibilitatea de detoxifiere.
S-au obținut rezultate incredibile cu această formă de energie, incluzând cancer, Parkinson, ALS, ADD, ADHD, boli cardiace, tulburări de somn, depresie, sănătate mintală etc
Jocelyn Godwin, în cartea Muzica cosmică, afirmă că
"Cercetările au arătat că atunci când suntem privaţi de anumite frecvenţe de lumină putem deveni bolnavi. Sunetul se comportă într-un mod similar ca lumina. Cu alte cuvinte, sunetul şi lumina sunt ca și vitaminele şi mineralele din corpul nostru. Cei mai mulţi oameni sunt deficitari în anumite tonuri şi acest lucru este urmărit în cazul în care vocea umană este înregistrată şi monitorizată. Avem nevoie de un anumit echilibru de frecvenţe de sunete, care poate varia de la un individ la altul, pentru a ne menţine sănătosi.
Experimente recente indică faptul că unul dintre cele mai puternice moduri de a vindeca este de a reda frecvenţele lipsă, la o octavă mică, care corespunde cu frecvenţele undelor cerebrale. Ce se întâmplă aici este foarte frumos. Corpul este ajutat pur şi simplu de a se vindeca prin activarea centrul de control din creier.

Lumină roşie, verde şi albastră, combinate, produc lumina albă.
Atunci când avem cantităţi egale de lumină roşie, verde şi albastru, rezultă lumina albă.
Roşu, verde şi albastru sunt "culori primare".
Siclam, galben, mov etc. sunt numite culori secundare .
Culorile terţiare
Culorile terţiare sunt combinaţii de culori primare şi secundare.
Sunt şase culori - rosu-portocaliu, galben-portocaliu, galben-verde, albastru-verde, albastru-violet, rosu-violet.
Culori magnetice şi electrice
În Terapie, roșu, portocaliu, galben sunt denumite magnetice / culori calde, iar albastru, indigo si violet sunt denumite în continuare electrice / culori reci.
Frecvenţe
Cea mai scurtă lungime de undă au cele reci, electrice și în terapie induc mult calm şi răcoare..
Violet are cea mai scurtă lungime de undă şi cea mai mare frecvenţă.
Galben, portocaliu şi roşu sunt culori calde, magnetice şi, în general, acestea sunt de încălzire şi activare.
Culoarea verde este echilibrul dintre razele calde şi reci. Verde este echilibrul dintre cele două tipuri de energie ale culorilor primare și ale culorilor secundare
Când avem cantităţi egale de roşu, galben şi albastru, ele produc negru.
Următoarele culori secundare pot fi create:
Violet / mov - din albastru şi roşu
Oranj - din roşu şi galben
Verde - din albastru şi galben
Negru - din albastru, roşu şi galben
În concluzie:
Culorile primare rosu, verde si albastru produc alte trei culori secundare - Violet / purpuriu, Portocaliu, verde. Dacă și aceste culori secundare sunt amestecate, ele producculori terţiare.

Fiecare culoare are proprietăţile sale, în funcție de propriile lungimi de undă şi frecvenţe.

Albul este alcătuit din toate culorile spectrului. Isaac Newton a demonstrat că lumina albă este formată din culori arătând cum trece lumina soarelui printr-o prismă de sticlă, rezultând un curcubeu de culori.

Proprietățile fizice ale culorilor sunt arătate după frecvență - teraherț ( bilioane de cicluri pe secundă), lungimi de undă - nanometri (1 metru este egal cu 1 000 000 000 nanometri iar 1 nanometru are o lungime de zece atomi).

Violet
Lungime de undă 425 - 400 nm
Frecvenţă 700 - 790 THz
Culoare complementară - Galben

Indigo
Lungime de undă 450 - 425 nm
Frecvenţă 670 - 700 THz
Complementar - Portocaliu

Albastru
Lungime de undă 500 - 450 nm
Frecvenţă 670 - 600 THz
Complementar - Roşu

Verde
Lungime de undă 570 - 500 nm
Frecvenţă 580 - 530 THz
Complementar - Roşu

Galben
Lungime de undă 590 - 570 nm
Frecvenţă 530 - 510 THz
Complementar - Violet

Portocaliu
Lungime de undă 610 - 590 nm
Frecvenţă 510 - 480 THz
Complementar - Indigo

Roşu
Lungime de undă 750 - 610 nm
Frecvenţă 480 - 405 THz
Complementar - Albastru

În 1920, dr. Royal Rife a crezut că a descoperit care este cauza cancerului. El credea că este un virus şi că ar putea fi vindecat cu o anumita frecvenţă de energie electromagnetica. Această frecvenţă ar determina celulele canceroase la autodistrugere.
El a creat un dispozitiv numit un mașina cu fascicul Ray, pentru a genera această frecvenţă, şi a folosit-o pe şobolani şi apoi pe oameni.

Studii la Universitatea din California, în 1934
O echipa de medici patologi, în 1934, a testat tehnologia Dr. Rife. Şaisprezece bolnavii terminali de cancer au fost trataţi cu maşini Rife și au fost examinați timp de 3 luni. Paisprezece dintre aceștia s-au vindecat. Tratamentul pentru celelalti doi pacienți a fost ajustat şi, în următoarelei patru săptămâni, s-a raportat că s-au vindecat.

Succese
și........declin
Un banchet a avut loc în onoarea Royal Raymond Rife, la moşia Dr. Milbank Johnson, pe 20 noiembrie 1931, la care au participat oameni știință și medici din patruzeci şi patru de ţărit. Dar se pare că până în 1939, cea mai mare parte a persoanelor care au participat la banchet au negat faptul că s-au întâlnit vreodată cu Dr. Rife.

Ce sa întâmplat?
Se susţine că instituţia medicală şi companiile de medicamente au discreditat descoperirea medicului Rife. Iar medicii, prinși într-un sitem corupt, au acceptat compromisul. Ei oricum aveau de câștigat mai mult lasând oameni sa facă cancer și să fie pacienți timp îndelungat, ani de zile, suportând operații costisitoare și luînd tratamente scumpe, decât dacă oameni s-ar fi vindecat in doar câteva săptămâni.
Laboratoarele dr. Rife au fost arse și dr. a trebuit să fugă ca să scape cu viață, în Mexic, dar asociaţii săi au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la închisoare pe termen lung.

Tehnologia Rife, redescoperita
De-abia în anii 1990, tehnologia Rife a fost redescoperită. În ultimii ani, datorită Internetului, tot mai mulţi oameni au auyit de acest tratament uimitor Rife. Acum este posibil ca oricine sa cumpere un generator de frecvenţă Rife, de la companii de renume.
În plus, pe lângă tratamentul cancerului, oamenii au raportat rezultate bune folosind generatorul Rife și pentru tratarea bolii Lyme. Unii au raportat că boala Lyme s-a vindecat prin tehnologia Rife.

Oservație
Nu există un leac care să vindece orice cancer - cancerele sunt diferite, deci nu ne putem aștepta să se vindece toată lumea. Nici de gripă nu scapă oricne. Unii mai mor. Spun acestea pentru a sublinia faptul că
rezultatele individuale pot varia.

| | edit post
| | edit post

(material primit pe mail)
Atrag atentia asupra faptului ca Aloe Vera nu este aceeasi planta ca acea aloe care creste pe la noi, in ghivece. Aloe Vera este mai mare si are frunza foarte lata.

....mi-ai adus aminte de bunicii de la Calugara - Bacau - aveau totdeauna in camera si la indemana 2-3 ghivece cu aloe si bunica folosea planta deseori, cu diverse ocazii, precum la raniri,
zgarieturi, entorse (a mea de ex., m-a facut bine dansa si nu la doctor, cand pe la 9 anisori am avut o urata entorsa de-a trebuit sa merg in carja vreo sapt., dar la sf. sapt. m-au dus la bunici si deja dupa o zi de ingrijiri a la bunica mea Maria, Dumnezeu sa o ierte!, nu am mai avut nevoie de carja respectiva!).
Sa stii ca am cules si eu o reteta f. buna pentru sanatate de la un batran minunat si credincios ortodox,
care traieste inca la Grigoreni Bacau (parca am vrut sa te duc sa-l cunosti candva cand am mers la Diaconesti impreuna, cu masina ta), pe nume Gheorghe Ionescu, ucenicul cel mai apropiat al marelui duhovnic Nicodim Mandita; era prin 1992-1993. o am notata intr-un caiet impreuna cu alte cateva ce le-am invatat tot de la dansul. (Gheorghe Ionescu e supravietuitor, cu Mila Domnului, al cumplitei batalii de la Stalingrad!!)

Reteta era asta:
1 litru vin negru curat
1 kg miere poliflora
100-150 grame aloe (planta trebuie sa fie intre 2 si 5 ani ca varsta!)
Se da prin mixer aloe ca sa devina ca o pasta; se amesteca bine cu celelalte 2 ingrediente
si se pune in borcane, preferalbil la racoare. dupa cateva zile de macerare, max. 8,
se folosesc 3-4 linguri pe zi pe stomacul gol, ca medicament.
Sanatate si numai bine!


Remediu natural contra CANCERULUI !

Dragi prieteni: ceea ce veti citi in continuare, a fost publicat in ziarul " Listin diario ", in Santo Domingo , cu o luna in urma . Citind acest articol , nu credeam in ceea ce scria acolo. Acest remediu este a unui calugar franciscan , din Belén ( Brazilia ), pe nume Fray ( calugarul ) Romano, de origine braziliana. Actualmente, este profesor la Seminariul din Belén. El zicea: " Eu tratez Cancerul si fiecare persoana poate sa o faca, fara sa faca miracole, doar aplicand produsele pe care le produce Natura. Inainte de a va da reteta, vreau sa va spun despre experienta mea personala asupra Binecuvantatei Retete . Stiu diverse persoane care s-au vindecat , dupa ce au baut remediul ( persoane carora li s-a dat doar 1 luna de trait, avand diverse tipuri de cancere terminale ) .
Dupa cunoasterea virtutilor acestui remediu total natural , mi-am propus sa fac sa circule, prin Internet, ptr. ca fiecare persoana care are un prieten , parinte, ruda cu aceasta teribila boala, sa-si poata prepara singur remediul si apoi sa il bea. O sa vedeti rezultatul chiar in saptamana in care ati inceput sa il luati , este ceva ce lucreaza rapid.
Reteta pentru vindecarea CANCERULUI :
1. 1/2 sau 1 kg .de miere de albine .
2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Sábila ( Vera )
3. 3 linguri de Cognac, Whisky sau Tuica ( ca dilatator ).
Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza . Apoi , planta se taie in bucati mici. Astfel taiata planta, se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta.
Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta fiecaruia.
NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTEA EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!
Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata 1 lingura mare de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultatul scontat, se mai poate repeta inca de 4 ori, pana la remiterea totala. Pot apare abcese ale pielii, dar acest fapt este un simptom bun si nu trebuie sa ne ingrijoram.
Daca dupa prima parte a tratamentului (10 zile) nu se vad rezultatele dorite, sa repetam tratamentul, dupa ce s-au facut examenele respective ca sa vedem daca tumoarea nu a cedat, sa mai facem inca pana la 4 tratamente (a cate 10 zile), pana la vindecarea totala.
De 6 ani, calugarul a folosit acest remediu, gratuit, cu rezultate optime. A tratat zeci de persoane in Belén si imprejurimi. El zice ca nu doar trateaza Cancerul, ci si il previne.
Trateaza cancerul de piele, de creier, de plamani, de prostata, leucemia.
De asemenea, povesteste ca a tratat o calugarita tanara, de numai 29 ani, bolnava de scleroza. Cel ce doreste o marturie a unei persoane care s-a vindecat de cancer pulmonar il poate contacta pe dl. Fausto Pimentel, din Santo Domingo, la telefonul ( 809 ) 247-2316. Acest domn a publicat ceea ce a scris mai sus, ca o multumire pentru viata, desi i se dadusera doar cateva zile de trait .
As vrea sa mentionez (nu eu, ci cel ce scrie articolul), ca nu se trateaza doar cancerul, ci este si un restaurator al celulelor naturale si intareste sistemul imunitar.
TE ROG SA DAI MAI DEPARTE LA TOTI CUNOSCUTII. AJUTA PE CEI CE SUFERA DE CANCER DE SAN , FA-I SA INTELEAGA CA SUNT IMPORTANTI CA PERSOANE SI CA NE RUGAM PT. EI.

Culoarea este pur şi simplu lumina de diferite lungimi de undă / frecvenţe şi lumina este o forma de energie vizibila formata din fotoni. Trăim într-o lume unde culoarea domină vieţile noastre si afectează starea noastra; stim ca albastru este calmant si  rosu ne poate face tensionati.  
Suntem permanent inconjurati de unde electromagnetice de energii, dintre care culoarea reprezinta doar o mică parte.
Spectrul vizibil noua este format din sapte culori principale; retina din ochii noştri are trei tipuri de receptori de culoare, sub formă de conuri. Putem detecta, de fapt, doar trei dintre aceste culori vizibile - rosu, albastru si verde - culorile primare. Percepem apoi aceste trei culori amestecate în creierul nostru si astfel vedem si celelalte culori.
Lungimea de undă şi frecvenţa de lumină influenţează culorile pe care le vedem, pentru ca cele sapte culori au diferite lungimi de undă şi frecvenţe.
Rosu este la capătul de jos al spectrului şi are o lungime de undă mai mare si o frecvenţă mai mică, iar violetul din partea de sus a spectrului are o lungime de undă mai mică şi o frecvenţă mai mare.
Culoarea vine pur şi simplu din lumină. Pentru a vedea aceasta avem nevoie de o prisma. Când lumina soarelui trece printr-o prisma, lumina este împărţit în şapte culori vizibile de refracţie. Refracţia este cauzată de schimbarea vitezei cu care se confruntă un val de lumină atunci când schimbă mediul.
Cantitatea de energie dintr-o anumită undă a luminii este proporţional legata de frecvenţa sa; astfel, o frecvenţă de undă mare are o energie mai mare decât cea a unui val de lumină cu frecvenţă redusa.
Fiecare culoare are propria lungime de undă şi frecvenţa, fiecare culoare poate fi măsurată în unităţi de cicluri sau unde pe secundă.
O lungime de undă este distanţa dintre aceleaşi locaţii, pe valuri adiacente. De exemplu, un ocean cu valuri de10 de metri ar avea o lungime de undă de 10, în timp ce un ocean de valuri de 30 de metri are o lungime de undă de 30.
Culoarea roşie are o lungime de undă de aproximativ 700 nanometri, iar violetul are o lungime de undă mai scurtă.

În Univers, valurile de energie pozitive şi negative vibreaza constant şi produc unde electromagnetice ce se deplasează cu o viteză incredibil de mare. Fiecare dintre aceste unde au lungimi de undă diferite şi viteze de vibraţii. Lumina călătoreşte în valuri.

Despre frecvenţă
Frecvenţa unui val este determinata de numărul de valuri complete - sau lungimi de undă, care trece la un moment dat în fiecare secunda.
uloarea roşie are o frecvenţă de aproximativ 430 bilioane vibraţii, în timp ce violet are o frecventa mai mare, astfel încât fiecare val violet trece mult mai rapid decât cel de culoare roşie.
Toate lumina se deplasează cu aceeaşi viteză, dar fiecare culoare are o lungime de undă diferita, ca şi frecvenţă.
Pentru exemplificare, să presupunem că valuri de 10 de metri ajung la mal la fiecare 5 secunde, deci au o frecvenţă de 5, în timp ce alte valuri ajung la fiecare 10 de secunde, având o frecvenţă de 10.
In acelaşi mod undele radio au frecvenţe diferite, ca şi lungimi de unda, si anumite staţii pot fi ascultate doar la o anumite frecvente sau lungimi de undă.
Culorile cu o mai mare frecvenţă sunt violet - indigo - albastru
Culorile de joasă frecvenţă - galben - portocaliu - rosu

Unii spun ca 7, altii ca sunt 9. Dar astea ar fi de fapt chakrele (centrele de energie) principale. Am gasit urmatoarele date, care au completat cunostintele mele (mai putin aprofundate) in acest domeniu. Iata:
Chakra, in limba Sanscrită, are sensul de vartej  de lumină.

Exista mai mult de 200 de chakre în corpul nostru, dar numai 7 au funcţii importante si lucrează ca centre pentru toate celelalte chakre din corp. Chakrele absorb energie  şi o transfera corpului nostru. Daca avem o problemă de sănătate, inseamna că exista o blocare a energiilor.Terapeutul Reiki poate găsi charka care are blocaj energetic şi o curata; in consecinta, energia va trece cu uşurinţă prin corp si il conduce spre vindecare. Blocajele apar din cauza gandirii negative, a grijilor. Daca am practica meditaţia cu regularitate, mai mult ca sigur ca blocajele vor fi eliminate.
Centrele de energie ale organismului sunt si centre spirituale din suflet. Sufletul are şapte centre spirituale (de asemenea cunoscute ca chakre), care  controleaza starile fizice, emoţionale, psihologice şi de viaţă. Atunci când  se află în echilibru, viata noastra va curge lin. Daca una dintre ele este în dezechilibru, poate apărea un simptom fizic care afectează o anumită zonă a corpului sau ca un simptom emoţional sau psihologic care afectează perspectivele dumneavoastră. Prima chakra este fundaţia noastră. Daca este echilibrata, avem o fundaţie solidă în viaţă, avem încredere în viaţă. 

Prima Chakra: radacina sau chakra de baza  
Locatie: baza coloanei vertebrale 
Funcţia: da vitalitate a corpului fizic (da vigoare) 
Afectează: suprarenalele, rinichii, coloana vertebrala, colon,  picioare, oase. Succes material,  corp, legatura cu pământul, individualitatea, stabilitatea, curajul, rabdarea. 
Culoare: Rosu 
Cristale: Rubin, granat, hematite (magnet), obsidian, cuart fumuriu 

Cea de-a doua chakra reprezinta vitalitatea noastră; este numita si "Centrul placerilor". Ne indica ce ne place şi ce ne face să ne simţim bine, ce ne stimuleaza, ne misca, ne excita şi ne inspiră;  activează imaginaţia şi ne face sa simtim viaţa din plin. 
Denumire: chakra splinei, sacrală
Locatie:  abdomenul inferior 
Funcţia: nasterea, asimilarea de produse alimentare, sexualitatea 
Afectează: ovare, testicule, prostata, organele genitale, splina, uter, vezică urinară. Dorinta de distractie, schimbare, sanatate, familie,  toleranţă, renunţare. 
Culoare: Oranj 
Cristale: Coral, chihlimbar, citrin, topaz de aur 

Cea de-a treia chakra reprezinta puterea personala. Noi cream propriul nostru destin; aceasta este centrul de decizie şi alegere - capacitatea de a spune "Nu pot" sau "pot". Ne permite să ne asumam responsabilitatea pentru noi şi să ne asumam autoritatea  in viaţa. Dezechilibrul poate duce la subestimare si probleme cu stomacul. Râsul este cel mai bun medicament. Daca avem un dezechilibru aici, rasul ne ajuta, sau dacă suferi, de sindromul "vai de mine" si ne simtim prinsi intr-o situatie fara iesire, e necesar lucrul cu cea de-a treia chakra. 
Denumire: plexul solar
Locatie: zona mediana acorpului 
Funcţia: sistemul nervos simpatic, procese digestive, metabolismul, emoţiile. 
Afectează: Pancreasul, suprarenalele, stomac, ficat, vezica biliar, sistemul nervos, muschii. Vointa, putere personala, energie, auto-control, umor, râs. 
Culoare: galben 
Cristale: citrin, topaz de aur, chihlimbar, ochi de tigru. 
Uleiuri esenţiale: cele care provin din fructe (portocale, lamaie, lime, grapefruit), lavandă, muşeţel 
________________________________________ 
Notă: Chakrele 1, 2, şi 3 sunt mai mici si formeaza o  baza fizică şi emoţionalăi. Tehnicile adecvate vor deschide uniform toate aceste chakre inferioare. 
________________________________________ 
Cea de-a patra este chakra inimii. Acesta guverneaza sentimentele de compasiune, iertare, intelegere, empatia, iubirea. Este punctul central al anatomiei spirituale. Dezechilbrul este asociat cu neputinta deschiderii către ceilalţi şi cu o inimă slabă. O chakraa  inimii deschisa vă permite să  dati şi nu numai să luati. 
Locatie: Centrul pieptului 
Funcţia: este punctul în care chakrele inalte, spirituale se intalnesc cu cele joase, fizice 
Afectează: inima, timusul, sistemului circulator, braţe, mâini, plămâni. Iubire necondiţionată, iertare, compasiune, intelegere, echilibru, unire cu viaţa, acceptare, contemplare. 
Culoare: verde sau trandafiriu 
Cristale: smarald, malahit, verde jad,  aventurin verde, cristal de cuarţ, rubin 

Cea de-a cincea chakra este la gât şi este centrul  de comunicare şi de auto-exprimare. Acesta este centrul care spune lumii cine sunteţi şi permite lumii sa se conecteze iar cu noi. Când a cincea chakra este echilibrata, ceea ce este în inima ta este aliniat cu ceea ce este in cap. Da inspiratia de a comunica mesaje care vindeca; ofera dragoste,  bunatate. 
Locatie: gat
Funcţii: vorbire,  sunet,  vibraţii,  comunicare 
Afectează: tiroida, paratiroide, hipotalamus, gât, gura. Puterea de rostire, expresia creatoare, adevărul, blândeţe, bunătate, fiabilitate. 
Culoare: Albastru 
Cristale: turcoaz, albastru topaz, sodalit, lapislazuli, acvamarin, azurit 
Uleiuri esenţiale: Gerania, tămâie, chiparos, arbore de ceai, lavandă 

A sasea chakra
este viziunea noastra si reglementează capacitatea de a vedea viaţa cu acurateţe. Este centrul nostru personal, de viziune şi al capacitatii  de a analiza, gandi, judeca, discerne. Cunoscut sub denumirea de "al treilea ochi", aceasta este centrul nostru de clarviziune Interiorizare şi de percepere a adevărului. 
denumire:chakra frunţii sau "al treilea ochi" 
Locatie: Centrul fruntii 
Funcţii: vitalizeaza creieruli mic şi sistemul nervos central. Vazul.
Afectează: Pituitara, glanda pineală, ochiul stâng, nasul, urechile/ intuitia, imaginatia, înţelegerea, înţelepciune, linişte sufletească. 
Culoare: Indigo 
Cristale: Lapis, azurit, cuarţ, safir 

Cea de-a şaptea chakra reprezinta unitatea; este cel mai mare centru de exprimare conştientă şi spirituala personala. Va conecteaza la  sursa  de dragoste, la Dumnezeu, pentru a deveni un purtător de lumină în lume. Este calea prin care ajungi la Dumnezeu şi bunătatea lumii începe aici; iti focalizeaza atentia spre viaţa spirituală. 
a7-a chakra:  chakra coroanei 
Locatie: Partea de sus a capului 
Funcţii: Vitalizeaza  partea superioară a creierului şi uneşte Eul  superior  cu personalitatea umana. 
Afectează: glandă pineală, cortexul cerebral, sistemul nervos central, dreptul ochilor. Spiritualitate, inspiraţie, unitate, înţelepciune divină şi înţelegere. 
Culoare: Violet (purpuriu), aur, sau alb 
Cristale: Ametist, diamant, fluorit purpuriu, cristal limpede de cuarţ, tanzanit

Istoric
Capacitatea omului de a da sunetelor un sens i-a fost de mare ajutor în comunicare, mai ales cand se apropia un pericol. Simtul auzului este unul dintre simturile noastre primare; este primul simt care se dezvolta şi ultimul care dispare, prin moarte.
Efectele terapeutice ale sunet si muzica sunt de fapt natural, firesti, fiind o parte înnăscută a fiinţei noastre. O mama poate canta o melodie copilului ei inca nenăscut la efectele terapeutice.
Si amintiti-va cum simtiti unele sunete neplacute – un scirtait de creta pe tabla, un scartait pe un geam - ca niste furnicaturi la nivelul coloanei vertebrale.
Sunetele ne afectează starea noastră fizică şi psihologică, în mod automat.
Pitagora este cel mai vechi cercetător al sunetelor si se spune ca atunci cand canta la cimpoi, cerbi si alte animale ieseau din pădure pentru a asculta.El a facut unele dintre primele experimente în domeniul cercetării sunetelor, în special despre vibraţii de coarde, menţionând că un şir ar putea face să vibreze frecvenţe diferite.
Apoi Keppler este cel mai cunoscut cercetător ale celor trei legi ale mişcării, dar si al "muzicii sferelor"
Newland – mentionat intr-un document german, este cel care a descris pentru prima data ceea ce se numeste "Legea octavelor." În tabelul lui Mendeleev, Newlands a observat ca proprietatile primelor sapte elemente reapar si la urmatoarele sapte, astfel incit primul si al optulea, al doilea si al noulea si asa mai departe, apartin aceluiasi grup sau familii. El a numit acest fenomen "legea octavelor"
Se poate înţelege mai bine legea daca ne gandim la notele muzicale.
Chiandi şi Hans Jenny au continuat să extindă cunoştinţele legate de efectul vibraţiilor unor sunete.
Germanii au început sa cerceteze terapia prin sunet, în sens modern, dupa al doilea război mondial, şi aceasta a continuat şi în Rusia şi ţările din Europa de Est.

Sunetul şi Sănătatea
Utilizarea muzicii si a sunetului in terapie este una dintre cele mai vechi modalităţi de vindecare, datând de mii de ani.
Suntem inconjurati permanent de sunete, în diverse forme. Unele dintre aceste sunete (pe care le numim zgomote) pot avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice şi psihice. Impactul organismului cu acelaşi tip de sunete sau zgomote conduc, de- a lungul timpului, la formarea unui anumit model de energie în organism, similară cu o hologramă.
Cercetatorii au arătat că anumite tipuri de muzică şi sunete pot ajuta persoanele sa contracareze actiunea zgomotelor si astfel se readuce armonia energetica.
Anumite tipuri de muzică şi sunete pot consolida sau pot slăbi muşchii unei persoane. Sunetele pot ajuta organismul uman sa atinga un nivel mai bun de sănătate, măsurat prin kinetoterapie, biofeedback, electro-acupunctura etc.
Sistemul auditiv este primul care urmează să fie funcţionale, la fătul uman si pare a fi singurul sistem al corpului care este activ douăzeci şi patru de ore pe zi, si dacă omul este treaz, si daca doarme. Efectele sunetelor (zgomote) se simt si sub nivelul de constiinta.
Scopul terapiei cu sunet este de a determina acele sunete (frecvenţe) care readuc echilibrarul energetic, astfel încât organismul sa se poata vindeca.

Râsul poate fi într-adevăr cel mai bun medicament
Când râdem, ne relaxam si endorfinele sunt eliberate în fluxul sanguin.
Ce efecte are râsul:
- scăderea tensiunii arteriale, reduce hormonii de stres, stimuleaza creşterea musculară şi sistemul imunitar, combate boli cauzate de distrugerea anticorpilor, creşte performantele intelectuale si imbunatateste memoria, funcţiile cardiovasculare pot fi îmbunătăţite şi nivelul de oxigen din sange poate fi potenţat.
Cuplurile care rad mai mult impreuna isi rezolva cu usurinta eventualele disensiuni si sunt mai trainice. Astfel, risul da stabilitate unei relaţii, diminueaza conflictele, imbunătăţeşte comunicarea, apropie oamenii creand mai usor o atmosfera intima.
Copiii râd de aproximativ 400 de ori pe zi, în timp ce adulţii de 15 ori, in medie, sau deloc
Rasul determina eliberarea de endorfine, aceste analgezice naturale ale corpului.
Pentru ca este contagios, se pot organiza programe de terapie prin ras.
În ţări precum India, exista cluburi de râs, în care participanţii se aduna in primele ore ale dimineţii pentru a râde. Dr. Madan Kataria a organizat exercitii yoga de râs din Mumbai si este creditat ca persoana care a adus tratamentul prin râs în atentia omenirii. Kataria a înfiinţat primul club de râs în 1995, iar acum există mai mult de 5.000 de cluburi de râs în toată lumea.
Terapia se face mai mult in grup si începe cu incalizirea - prin chicote usoare, care apoi se transforma in hohote de râs.
Chiar si cei care nu reusesc sa râda si numai se prefac se bucura de acelaşi efect benefic.
Studii
La Universitatea Loma Medical Centre, din California, dr. Berk a studiat efectele râsului asupra a 10 bărbaţi sănătoşi. Eşantioanele de sânge prelevate ulterior au arătat că un hormon de stres, cortizolul, a scazut rapid la subiecţii care au ras, comparativ cu alte persoane. De asemenea, nivelul celulelor imunitare care distrug virusii si celulele tumorale a crescut, dupa râs. Aceste celule sunt suprimate în cazul în care organismul sufera de stres, pe termen lung, si apare imbolnavirea.
Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au calculat că doar 20 de secunde de râs ar putea fi la fel de bune pentru plămâni ca trei minute de canotaj.
Credeti ca nu puteti ride?
Incercati 'exercitiile"urmatoare:


Cromoterapia are scopul de a echilibra şi de a spori centrele de energie din corp (chakrele) prin utilizarea celor sapte culori ale spectrului luminii, care pot contribui la stimularea procesului de vindecare a organismului; este o terapie holistică, non-invaziva, care datează de mii de ani; dovezi în acest sens pot fi găsite în textele antice din India, China şi Egipt.
Culoarea este pur şi simplu lumina de diferite lungimi de undă şi o formă de energie ce poate fi folosita în terapii.
Aceasta energie influenteaza celulele vii; frecvenţele diferite de lumină, adica de culoare, au anumite puteri de vindecare. Este un fapt stiintific recunoscut că totul are o vibraţie, că toate lucrurile au propria lor vibratie / frecvenţă.Fiecare din cele sapte culori principale ale spectrului rezoneaza cu una dintre cele sapte chakre principale.
„Un trandafir e un trandafir numai fiindcă omul îl defineşte ca atare; fără om, ar fi doar o schemă de vârtejuri energetice.” (E. H. Shattuh).
Fiecare culoare este de fapt lumina, de diferite lungimi de undă; astfel, fiecare culoare are energia proprie care rezoneaza cu spectrul energetic al fiecăreia din cele şapte chakre ale corpului .
Chakrele - sau centrele de energie - seamana cu niste rotite ale unui ceas sau motor, si fiecare rotiţă trebuie sa lucreze la o viteză adecvata; starea de sănătate se realizează prin echilibrul dintre chakre si prin buna funcţionare a lor.
Cromoterapia contribuie la echilibrarea acestor rotite, prin aplicarea unor culori adecvate fiecareia.

Culori şi Chakre
Violet - Coroana
Indigo - Frunte
Albastru - Gât
Verde - Inimă
Galben - Plexul solar
Portocaliu - Sacral
Roşu - de bază

Culorile in casa noastra
Există mai multe variante de culori de bază - mai deschise, mai potrivite pentru a acoperi pereţii, sau mai tari, mai îndrăzneţe.
De regula, într-o camera aflata spre Nord, care poate fi una din camerele mai reci din casa, vom folosi tonuri calde de galben, portocaliu şi roşu, pentru a evita senzaţia de cameră prea rece.

Utilizarea si efectele culorilor:

Violet
Calmant pentru corp şi minte.
Bun pentru meditaţie şi rugăciune.
Confera ambitie şi demnitate.
Sporeşte conştientizarea sinelui şi ne ajută să ne realizam scopurile.
Purificare.
- Domenii de utilizare recomandate pentru culoarea violet:
Locuri de cult
Intrarea în clinici si spitale
Violet pal în dormitor


Indigo este:
Sedativ
Sprijina intuiţia
Cunoştinţe divine, memorie, gandire
- Zonele recomandate de utilizare
Nu este potrivit pentru zonele de divertisment, doar pentru cele pe car ele dorim linistite
Dormitoare
Camere de tratament
Sprijina studiul, activitatea intelectuala - in sali de studiu.


Albastru
Calmant, relaxant si vindecator
Nu atat de sedativ ca indigo-ul.
Bun pentru comunicare.
Zonele recomandate de utilizare:
Orice camera, cu excepţia celor utilizate pentru activitatea fizică sau joc.


Verde
Echilibrare, de armonizare şi încurajează toleranţa şi înţelegerea.
Zonele recomandate de utilizare
În funcţie de nuanţă, poate fi folosit pentru cele mai multe zone

Galben
Stimuleaza activitatea mintala
Promovează sentimentul de încredere
Util pentru studiu, deoarece ne ajută să rămânem treji
- Zonele recomandate de utilizare
Camere destinate diverselor activitati
Holuri
Nu pentru dormitoare
Nu este ideal pentru zonele de stres


Portocaliu
Cald şi energizant
Stimuleaza creativitatea
Culoarea de distracţie şi sociabilitate.
Zonele recomandate de utilizare
Orice domeniu de activitate, zone de creaţie
Nu este ideala pentru dormitoare sau zone cu stres

Roşu
Energizant, amplifica emoţiile
Stimuleaza apetitul.
Zonele recomandate de utilizare
Orice domeniu de activitate care solicita mai multa atentie ( depinde si de ton şi de profunzime, dar se va folosi pe suprafette miic; face incaperea sa para mai mica şi pate crea senzatia de claustrofobie; folosit corect poate faceca o incapere sa fie caldă şi confortabilă. Adesea utilizat în restaurante.


Purpuriu
(magenta)
Este culoarea a opta în spectrul de culori şi este o combinaţie de roşu şi violet, aşadar, fiind o combinatie de vibratii spirituale si pământeşti, echilibreaza spiritul si materia.
Este înălţătoare şi ne ajută să avem un sentiment de împlinire.
Zonele recomandate de utilizare
Holuri, Capele
Nu este ideal pentru camere destinate sportului sau multor activitati


Turcoaz
Calmant şi bun pentru sistemul nervos si sistemul imunitar.
Zonele recomandate de utilizare
Orice cameră, dar nu este ideal pentru domenii unde se desfasoara multa activitate.


Roz
Acesta calmeaza, ajută la atenuarea furiei şi încurajează dragostea neconditionata.
Zonele recomandate de utilizare
Ideal pentru camerele copiilor


Negru
Măreşte energia culorilor cu care este asociat
Negru ne oferă spaţiu de reflecţie
Zonele recomandate de utilizare;
Nu este ideal ca o singură culoare, dar atunci când este folosit cu grija, pot îmbunătăţi şi completarea alte culori, în aproape orice situaţie.

Alb
Albul conţine toate culorile.
Ne luminează gândurile, oferindu-ne claritate.
Zonele recomandate de utilizare:
Orice cameră, dar poate fi un pic deranjanta pentru unii. (eu nu suport camerele albe, asa cum se poarta de cativa ani; imi place mult culoarea, mai ale snuantele pastelate).
Este bine sa fie asociata cu o altă culoare sau cu plante / ornamente / tablouri

Ne vom referi in curand mai pe larg la fiecare culoare in parte.

Vocalele, rostite intr-un sunet prelungit, au o anumita influenta asupra organelor, astfel:

- Aaaaaaaaaaaa- benefic pentru plamani, cap; actiune calmanta;
- Eeeeeeeee- actiune calmanta asupra tiroidei, tonifica corzile vocale;
- Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii- pentru caile respiratorii, impotriva durerilor de cap;
- Oooooooooo - torace, plamani;
- Uuuuuuuuuuuu- influenta asupra aparatului digestiv si genital.
Pronuntarea mantrei Aum ajuta atunci cand omul simte un pericol, cand se simte incoltit;
Prounutarea cuvantului Amin aduce calm, limpezeste mintea si chipul.
Pronuntati-le zilnic.

1 - Stam în poziţie verticală, aliniem chakrele. Există sute de chakre în organism, dar importante sunt cele şapte chakre majore care se afla de-a lungul coloanei vertebrale. 
Respiram adanc de 3 ori, tragem aer şi a lăsam abdomenul să se extindă, pe inspiratie. Imaginaţi-vă că inhalati o energie de vindecare, relaxanta, de o culoarea lila-bleu, ca  lavanda; aceasta umple spaţiul din jur şi intră in intregul corp.

Pe expiratie, abdomenul se contracta şi elibereaza tensiunea şi energia negativă acumulata, care este ca un nor de culoare gri inchis.
Repetam de 3 ori.

2- Conştientizam o culoare roşie intensă, in dreptul chakrei situate la baza coloanei vertebrale - la bărbaţi şi un pic mai in fata. între ovare - la femei. Imaginaţi-vă un trunchi de copac gros si rezistent, care se extinde de la chakra  - care e o rădăcină , o conexiune stabilă cu pământul. 

3 - pentru a conştientiza chakra sacrală, situata la 3 degete de mai jos  centrul abdomenului, vizualizam o  culoarea vibranta de portocaliu, rotindu-se pe abdomen. Urmrim spirala cu ochii mintii - sa faca 9 rotaţii, in sensul acelor de ceasornic şi inca 9 - in sens invers acelor de ceasornic.

4 - conştientizam chakra plexului solar şi culoarea galben-stralucitor. Te simti liber şi relaxat.

5 - chakra inimii, pe stern, si culoarea verde sau un trandafir roz, in functie de preferinte. Dar incearca sa te incarci cu bucurie, iubire, compasiune - în inima ta - sau cu alte sentimente care apar. Nu negati nici asa-numitele sentimente negative şi încertcati sa le impingeţi-le deoparte. Organismul împarte cu tine orice sentiment ce a fost păstrat in inima ta. Cere ca acel sentiment sa fie eliberate şi eliminate din organism. Nu te judeca pe tine sau sentimentele care apar . Se poate ca o persoana sa simta o schimbare energetica, să plângă sau sa strige, sau sa nu simţa nimic. Toate reactiile sunt bune.

6 - chakra gâtului, situat în mijlocul gâtuluiu, are o culoarea frumoasă - albastru.
7 - al treilea ochi, situat in centrul fruntii; ne concentram atenţia pe culoarea indigo liniştitor. Vizualizam o uşă în spatele celui de-al treilea ochi. Deschidem usa, intram si aprindem lumina. Putem găsi sala murdara - si in acest caz ia un aspiratorsi fa curat; imaginati-va ca mizeriile merg în jos, catre chakra rădăcină, pe copac, spre pamant. Acum, aceasta camera ar trebui să fie fără pată, goala şi luminata.

8 - chakra coroanei, situata în partea de sus a capului; vizualizam culoarea violet, stralucitoare, radioasa. Poate apărea si culoare albă.

Imaginaţi-va o lumină strălucitoare de culoare albă care apare mai sus de chakra coroanei. Vezi cum se revarsă ca o cădere de apă în partea de sus a capului si spala tot corpul. Simţiţi- cum merge în jos, prin chakra coroanei; deschide-o şi curăţe-o. Lumina merge spre al treilea ochi şi apoi la chakra gâtului. Permiteţi-i sa deschida şi sa curăţe aceste chakre.
Apoi, intră in chakra inimii, se spela cu lumină şi debloccheaza centrul inimii. Simti dragostea in inima ta si cum creste........... Aveţi un minut pentru a simti cu adevarat deschiderea inimii.

Apoi, Lumina intra in plexului solar. Lasă lumină sa intre; iImaginaţi-vă pieptul flexibil ca meduza în ocean. Lumina curăţa şi echilibreaza aceasta chakra.

Continuaţi prin aducerea luminii in chakra sacral, în spirală Orange din abdomen, astfel încât acesta să devină o minge luminoasă de aur.

Apoi, lumina merge în jos pentru chakra rădăcină , pentru a fi curăţata şi reechilibrata.

9 - Acum imaginaţi-vă că trupul vostru este un pilon de lumină, ca un fascicul de gros la partea de sus a capului, prin toate chakrele voastre, din chakra radacina, si pe tulpina pana la pământ. Acest fascicul de lumină va elimina toate lucrurile negative inutile pentru binele vostru cel mai înalt.
Atunci când vă simţiţi ca acest proces este complet, permite luminii de vindecare sa se infiltreze in intregul corp. Imaginaţi-vă că intra in toate structurile corporale. Simte-o pe piele, in muşchi, oase, organe, ţesuturi, celule, in sânge, până la nivel celular si energic. O vezi si in intreaga ta aura - vizualizezi o bula de lumina in jurul tau. Lumină respinge orice energie negativă, reziduuri toxice, influiente externe.
Acestea au culoarea gri si sun timpinse in pământ, urmează să fie aruncată în aer şi transformată.
Lumina este un izvor de curăţare pentru intregul corp. Permiteti-i sa fie complet umplut cu aceasta sursa de vindecare, de relaxare, de întinerire - pentru atâta timp cât doriţi.

Când sunteţi gata, puteţi deschide ochii. 

Cât suntem copii, maturii se străduiesc să ne învețe multe lucruri, dar nu toate "se prind" de noi. Din păcate, preluam în primul rand o serie de concepte păguboase, care le-au otrăvit și lor viata. Ei nu au fost fericiti, traind dupa anumite reguli, dar le impun si propriilor copii, ca pe o obligație.
Astfel, suntem invatati de mici sa fim vesnic nemultumiti de noi, învinovățindu-ne la orice obstacol pe care nu-l depășim asa cum ni se impune. Probabil, din dorinta de a ne ambiționa (dar se întâmplă exact invers), de a deveni perfectioniști.
Desigur, viata e o competitie, dar trebuie oare să sacrificam prea mult doar pentru a atinge niște stanadarde (nu ale noastre) si admiratia (invidia) semenilor?.
Si asa trecem prin viata, permanent nemultumiti: meritam mai mult, sau "am dezamagit familia", sau "mi-am ratat viata. ”
Vreti un exemplu?
Raspundeti-mi la o intrebare: va plac intalnirile de 10 -20 de ani de la terminarea liceului, școlii etc. Sau intalnirile cu fostii colegi?
Mie, nu.
E ca si cum ai merge la o judecata: fiecare vrea sa arate ca "s-a realizat" (comparativ cu cutare), deci trebuie sa se laude, sa afiseze ostentativ bogatia sau titlurile obtinute, să arate cât este de............... special, destept, descurcăret....comparativ cu altii.
In primul rand, trebuie afișata bogatia - sa cobori dintr-o masina scumpa, sa etalezi toalete, apoi sa te lauzi cu functia pe care o ai si sa afisezi succesul obtinut pe toate planurile - cu cine te-ai casatorit, cati copii ai, unde invata sau ce functii au si ei.
Acesta este SUCCESUL in viata ! (?)
Daca-ti lipseste ceva - studii inalte, bani, familia "fericita" - e mai bine sa stai deoparte. Vei fi compătitmit, batut pe umar, chiar daca tu nu te plangi de nimic.
Sa spunem ca o persoana nu are copiii sau a divortat ( ..de pus la zid.....) ; va fi intrebata de in mod repetat si tare despre aceste lucruri.
Ce faci daca, Doamne ferește, te-ai ingrasat?
”Vai, sa nu te recunosc; treceam pe langa tine pe strada fără să te văd!"' Sau, direct ;"Vai, dar ce te-ai ingrasat in halul asta ?" (chiar dacă ai vreo 4-5 kg în plus).
Si tot asa...
Fiecare vrea să arate ca e CINEVA.
Desigur ca nici saracia si nici singuratea nu te fac fericit. Poate, sa duci o viata implinita, decenta -cat se poate. Dar nici acei oameni care-si afiseaza SUCCESUL, sunt sigura nu sunt fericiti. Cred că mai degrabă ar trebui sa le plangem de mila. Pentru că daca ar fi multumiți, nu ar simti nevoia "să strige" , nu ar fi invidiosi, rautaciosi, laudarosi. (Sa mai spunem cum se obtin deseori privilegiile, averile, prin cata rapacitate si compromis, să mai spune cate cupluri joaca teatru, giugiulindu-se în public, iar in realitate nici nu se mai suporta?) Cine nu a obtinut aceste repere ale succesului in viață sau cine nu are obiceiul de a se lauda, este ca un copil ramas corigent; se va simti, poate, vinovat si nemulțumit. Pentru că nu am invatat sa ne iubim pe noi înşine, să ne acceptam, să trăim așa cum vrem noi.
IUBESTE-TE PE TINE!
Te iubesti pe tine numai daca ai pierdut în greutate, ai absolvit o anume scoala, ai câştigat o anumită sumă de bani, a ajuns la o poziţie mai bună.(?)
O persoană care se multumeste numai cu aceste standarde nu poate fi niciodată cu adevărat fericita si uneori devine perfectionsta.
Este cel mai important să fii de acord cu tine, asa cum esti acum. Nu există perfecţiune în imperfecţiune.
Iubirea de sine nu inseamna egoism, lăudărosenie si nu este afişata public. Este o stare interioara, un sentiment, o fericire. Daca nu te iubesti, energia se va directiona spre găsirea iubirii de sine şi nu veţi mai avea timp pentru altcineva. Când ne acceptam pe noi înşine, vom fi capabili sa trimitem spre exterior energie şi iubire. Ulterior, nu va fi mai loc și timp pentru frica, intoleranţă, violenţă, ură.
In medicina traditionala chineza, inima este numită Suveranul, regele, deoarece excelează prin cunoaştere şi înţelegere.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului