căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Culoarea este pur şi simplu lumina de diferite lungimi de undă / frecvenţe şi lumina este o forma de energie vizibila formata din fotoni. Trăim într-o lume unde culoarea domină vieţile noastre si afectează starea noastra; stim ca albastru este calmant si  rosu ne poate face tensionati.  
Suntem permanent inconjurati de unde electromagnetice de energii, dintre care culoarea reprezinta doar o mică parte.
Spectrul vizibil noua este format din sapte culori principale; retina din ochii noştri are trei tipuri de receptori de culoare, sub formă de conuri. Putem detecta, de fapt, doar trei dintre aceste culori vizibile - rosu, albastru si verde - culorile primare. Percepem apoi aceste trei culori amestecate în creierul nostru si astfel vedem si celelalte culori.
Lungimea de undă şi frecvenţa de lumină influenţează culorile pe care le vedem, pentru ca cele sapte culori au diferite lungimi de undă şi frecvenţe.
Rosu este la capătul de jos al spectrului şi are o lungime de undă mai mare si o frecvenţă mai mică, iar violetul din partea de sus a spectrului are o lungime de undă mai mică şi o frecvenţă mai mare.
Culoarea vine pur şi simplu din lumină. Pentru a vedea aceasta avem nevoie de o prisma. Când lumina soarelui trece printr-o prisma, lumina este împărţit în şapte culori vizibile de refracţie. Refracţia este cauzată de schimbarea vitezei cu care se confruntă un val de lumină atunci când schimbă mediul.
Cantitatea de energie dintr-o anumită undă a luminii este proporţional legata de frecvenţa sa; astfel, o frecvenţă de undă mare are o energie mai mare decât cea a unui val de lumină cu frecvenţă redusa.
Fiecare culoare are propria lungime de undă şi frecvenţa, fiecare culoare poate fi măsurată în unităţi de cicluri sau unde pe secundă.
O lungime de undă este distanţa dintre aceleaşi locaţii, pe valuri adiacente. De exemplu, un ocean cu valuri de10 de metri ar avea o lungime de undă de 10, în timp ce un ocean de valuri de 30 de metri are o lungime de undă de 30.
Culoarea roşie are o lungime de undă de aproximativ 700 nanometri, iar violetul are o lungime de undă mai scurtă.

În Univers, valurile de energie pozitive şi negative vibreaza constant şi produc unde electromagnetice ce se deplasează cu o viteză incredibil de mare. Fiecare dintre aceste unde au lungimi de undă diferite şi viteze de vibraţii. Lumina călătoreşte în valuri.

Despre frecvenţă
Frecvenţa unui val este determinata de numărul de valuri complete - sau lungimi de undă, care trece la un moment dat în fiecare secunda.
uloarea roşie are o frecvenţă de aproximativ 430 bilioane vibraţii, în timp ce violet are o frecventa mai mare, astfel încât fiecare val violet trece mult mai rapid decât cel de culoare roşie.
Toate lumina se deplasează cu aceeaşi viteză, dar fiecare culoare are o lungime de undă diferita, ca şi frecvenţă.
Pentru exemplificare, să presupunem că valuri de 10 de metri ajung la mal la fiecare 5 secunde, deci au o frecvenţă de 5, în timp ce alte valuri ajung la fiecare 10 de secunde, având o frecvenţă de 10.
In acelaşi mod undele radio au frecvenţe diferite, ca şi lungimi de unda, si anumite staţii pot fi ascultate doar la o anumite frecvente sau lungimi de undă.
Culorile cu o mai mare frecvenţă sunt violet - indigo - albastru
Culorile de joasă frecvenţă - galben - portocaliu - rosu

Unii spun ca 7, altii ca sunt 9. Dar astea ar fi de fapt chakrele (centrele de energie) principale. Am gasit urmatoarele date, care au completat cunostintele mele (mai putin aprofundate) in acest domeniu. Iata:
Chakra, in limba Sanscrită, are sensul de vartej  de lumină.

Exista mai mult de 200 de chakre în corpul nostru, dar numai 7 au funcţii importante si lucrează ca centre pentru toate celelalte chakre din corp. Chakrele absorb energie  şi o transfera corpului nostru. Daca avem o problemă de sănătate, inseamna că exista o blocare a energiilor.Terapeutul Reiki poate găsi charka care are blocaj energetic şi o curata; in consecinta, energia va trece cu uşurinţă prin corp si il conduce spre vindecare. Blocajele apar din cauza gandirii negative, a grijilor. Daca am practica meditaţia cu regularitate, mai mult ca sigur ca blocajele vor fi eliminate.
Centrele de energie ale organismului sunt si centre spirituale din suflet. Sufletul are şapte centre spirituale (de asemenea cunoscute ca chakre), care  controleaza starile fizice, emoţionale, psihologice şi de viaţă. Atunci când  se află în echilibru, viata noastra va curge lin. Daca una dintre ele este în dezechilibru, poate apărea un simptom fizic care afectează o anumită zonă a corpului sau ca un simptom emoţional sau psihologic care afectează perspectivele dumneavoastră. Prima chakra este fundaţia noastră. Daca este echilibrata, avem o fundaţie solidă în viaţă, avem încredere în viaţă. 

Prima Chakra: radacina sau chakra de baza  
Locatie: baza coloanei vertebrale 
Funcţia: da vitalitate a corpului fizic (da vigoare) 
Afectează: suprarenalele, rinichii, coloana vertebrala, colon,  picioare, oase. Succes material,  corp, legatura cu pământul, individualitatea, stabilitatea, curajul, rabdarea. 
Culoare: Rosu 
Cristale: Rubin, granat, hematite (magnet), obsidian, cuart fumuriu 

Cea de-a doua chakra reprezinta vitalitatea noastră; este numita si "Centrul placerilor". Ne indica ce ne place şi ce ne face să ne simţim bine, ce ne stimuleaza, ne misca, ne excita şi ne inspiră;  activează imaginaţia şi ne face sa simtim viaţa din plin. 
Denumire: chakra splinei, sacrală
Locatie:  abdomenul inferior 
Funcţia: nasterea, asimilarea de produse alimentare, sexualitatea 
Afectează: ovare, testicule, prostata, organele genitale, splina, uter, vezică urinară. Dorinta de distractie, schimbare, sanatate, familie,  toleranţă, renunţare. 
Culoare: Oranj 
Cristale: Coral, chihlimbar, citrin, topaz de aur 

Cea de-a treia chakra reprezinta puterea personala. Noi cream propriul nostru destin; aceasta este centrul de decizie şi alegere - capacitatea de a spune "Nu pot" sau "pot". Ne permite să ne asumam responsabilitatea pentru noi şi să ne asumam autoritatea  in viaţa. Dezechilibrul poate duce la subestimare si probleme cu stomacul. Râsul este cel mai bun medicament. Daca avem un dezechilibru aici, rasul ne ajuta, sau dacă suferi, de sindromul "vai de mine" si ne simtim prinsi intr-o situatie fara iesire, e necesar lucrul cu cea de-a treia chakra. 
Denumire: plexul solar
Locatie: zona mediana acorpului 
Funcţia: sistemul nervos simpatic, procese digestive, metabolismul, emoţiile. 
Afectează: Pancreasul, suprarenalele, stomac, ficat, vezica biliar, sistemul nervos, muschii. Vointa, putere personala, energie, auto-control, umor, râs. 
Culoare: galben 
Cristale: citrin, topaz de aur, chihlimbar, ochi de tigru. 
Uleiuri esenţiale: cele care provin din fructe (portocale, lamaie, lime, grapefruit), lavandă, muşeţel 
________________________________________ 
Notă: Chakrele 1, 2, şi 3 sunt mai mici si formeaza o  baza fizică şi emoţionalăi. Tehnicile adecvate vor deschide uniform toate aceste chakre inferioare. 
________________________________________ 
Cea de-a patra este chakra inimii. Acesta guverneaza sentimentele de compasiune, iertare, intelegere, empatia, iubirea. Este punctul central al anatomiei spirituale. Dezechilbrul este asociat cu neputinta deschiderii către ceilalţi şi cu o inimă slabă. O chakraa  inimii deschisa vă permite să  dati şi nu numai să luati. 
Locatie: Centrul pieptului 
Funcţia: este punctul în care chakrele inalte, spirituale se intalnesc cu cele joase, fizice 
Afectează: inima, timusul, sistemului circulator, braţe, mâini, plămâni. Iubire necondiţionată, iertare, compasiune, intelegere, echilibru, unire cu viaţa, acceptare, contemplare. 
Culoare: verde sau trandafiriu 
Cristale: smarald, malahit, verde jad,  aventurin verde, cristal de cuarţ, rubin 

Cea de-a cincea chakra este la gât şi este centrul  de comunicare şi de auto-exprimare. Acesta este centrul care spune lumii cine sunteţi şi permite lumii sa se conecteze iar cu noi. Când a cincea chakra este echilibrata, ceea ce este în inima ta este aliniat cu ceea ce este in cap. Da inspiratia de a comunica mesaje care vindeca; ofera dragoste,  bunatate. 
Locatie: gat
Funcţii: vorbire,  sunet,  vibraţii,  comunicare 
Afectează: tiroida, paratiroide, hipotalamus, gât, gura. Puterea de rostire, expresia creatoare, adevărul, blândeţe, bunătate, fiabilitate. 
Culoare: Albastru 
Cristale: turcoaz, albastru topaz, sodalit, lapislazuli, acvamarin, azurit 
Uleiuri esenţiale: Gerania, tămâie, chiparos, arbore de ceai, lavandă 

A sasea chakra
este viziunea noastra si reglementează capacitatea de a vedea viaţa cu acurateţe. Este centrul nostru personal, de viziune şi al capacitatii  de a analiza, gandi, judeca, discerne. Cunoscut sub denumirea de "al treilea ochi", aceasta este centrul nostru de clarviziune Interiorizare şi de percepere a adevărului. 
denumire:chakra frunţii sau "al treilea ochi" 
Locatie: Centrul fruntii 
Funcţii: vitalizeaza creieruli mic şi sistemul nervos central. Vazul.
Afectează: Pituitara, glanda pineală, ochiul stâng, nasul, urechile/ intuitia, imaginatia, înţelegerea, înţelepciune, linişte sufletească. 
Culoare: Indigo 
Cristale: Lapis, azurit, cuarţ, safir 

Cea de-a şaptea chakra reprezinta unitatea; este cel mai mare centru de exprimare conştientă şi spirituala personala. Va conecteaza la  sursa  de dragoste, la Dumnezeu, pentru a deveni un purtător de lumină în lume. Este calea prin care ajungi la Dumnezeu şi bunătatea lumii începe aici; iti focalizeaza atentia spre viaţa spirituală. 
a7-a chakra:  chakra coroanei 
Locatie: Partea de sus a capului 
Funcţii: Vitalizeaza  partea superioară a creierului şi uneşte Eul  superior  cu personalitatea umana. 
Afectează: glandă pineală, cortexul cerebral, sistemul nervos central, dreptul ochilor. Spiritualitate, inspiraţie, unitate, înţelepciune divină şi înţelegere. 
Culoare: Violet (purpuriu), aur, sau alb 
Cristale: Ametist, diamant, fluorit purpuriu, cristal limpede de cuarţ, tanzanit

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului