căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Imaginile lor sunt considerate a fi de un incredibil de bun augur. Ei vin dintr-o lume de magie şi supranatural și cel mai bun mod de a-i aduce în casă poate fi printr-un tablou frumos, cu toți cei opt. Desigur, sunt bune și figurinele cu cei opt nemuritori, fiecare îmbrăcat în felul său și cu propriile simboluri magice.
Sfinții păzesc opt direcții, astfel încât prezenţa lor asigură un bun Feng Shui, întreg. Când aceștia sunt aproape de tine, de nimic nu-ți mai este teamă. Ei aduc longevitate, noroc, copii buni, bogăție, o bună reputație și recunoaștere. Aceștia crează, de asemenea, compasiune și generozitate, lucruri pozitive, pure și regeneratoare.

Han Xiang Zi
Direcția lui este sud-estul, iar ca element este lemnul. El este un expert în misterele Raiului și Maestru al celor Cinci Faze ale nodurilor de energie. Semnele de pe roba sa simbolizează reușita în a combina cele două energii, Yin si Yang, într-o Unică Energie Primordială.
El este de multe ori reprezentat cu un buchet de flori și un flaut, cu care cântă cele șase sunete vindecătoare. Este uneori călare pe un bou, un animal mitic.

Han Zhong Li
Direcția lui este Est, iar ca element este lemnul. El este zugrăvit cu barbă si veșminte subțiri. Părul ii este prins în două bobine, pe părţile laterale ale capului. Simbolul său este evantaiul, pe care îl folosește pentru a învia și a reîncarna sufletele celor de curând plecați. De peste 1.800 de ani, el vizitează frecvent Pământul, ca mesager al zeilor cerești.
Este montat pe un Chi Lin, animal mitic și sacru, pentru taoiști. Dacă îl ai în casa ta, va aduce în familie fii onorabili si invoca marele sprijin al lui Tai Sui, cunoscut sub numele de Marele Duce Jupiter. El semnifică longevitatea.

Chao Guo Jiu
- direcția sa este nord-est, iar ca element - Pământul. El este unul dintre cei doi frați de os regesc, sora lui fiind o împărateasă Sung. Simbolul lui sunt castanietele, pe care le bate  într-o cadență liniștitoare și relaxantă, pentru a facilita meditaţia şi a-l ajuta în călătoria sa prin univers.
El este montat pe un Pi Yao, al cărui spirit îl ajută sa descopere tainele lui Tao și ale nemuririi. Se spune că acest sfânt este încă în viaţă. Având-l în casă, aduce protecţie. Este un protector puternic, un prieten excelent pentru cei care doresc să aibă succes în studiile lor.

Zhang Guo Lao
Are ca direcție nordul, iar ca element,  apa. Simbolul său este o tolbă cu baghete magice sau "pene de fenix", pe care le folosește pentru a prezice norocul sau nenorocul. El îi asistă pe cei care au trecut să se reîncarneze. Imaginea lui este bine să fie plasată în interiorul dormitoarelor, in special pentru cei care încearcă să aibă copii. El vă veghează somnul, oferindu-vă vise profetice.


Lan Chai El
Direcția lui este Nord-Vest, iar ca element, Metalul. El este cel mai tânar dintre cei Opt Nemuritori. Simbolul sau este un pămătuf, împreună cu plante si ramuri de copaci asociate cu longevitatea, precum crizantema, floarea de piersic, pinul si bambusul. El stă pe un elefant, un simbol al ințelepciunii, fortei si prudentei. Având-l în casa ta, aduce bucuria şi atrage oameni frumosi în viaţa ta.

Lee Tie Guai
Directia lui este Sud, iar ca element, Focul. El arată ca un cerşetor, cu o carja de fier si un toiag fermecat. Simbolurile sale sunt toiagul si dovlecelul (un simbol al medicamentului universal). Având în stapanire cele cCinci Faze ale Energiei, combină cu succes Yin şi Yang, el poate metamorfoza materia si prepara leacuri si potiuni in dovlecelul sau.
El are bunăvoinţă, ajuta pe cei în nevoie de bani şi la recuperare de la boală. Ocazional, se transformă într-un dragon si zboara in ceruri, dar revine adeseori pe Pamant, atunci când este chemat. El calatoreste in lume calare pe un Pi Yao sau pe o himera, animal pazitor mitic ce simbolizeaza demnitatea si curajul.

He Xian Gu
direcţia -  sud-vest, iar ca element - pământ. Taoistii cred ca ea este încă în viaţă, dar acum are peste 1400 de ani. A devenit nemuritoare la 14 ani, cand i- fost oferita pretioasa piersica a nemuririi.
Ea ţine o floare magică de lotus, floarea stralucirii ceresti, ce simbolizeaza puterea si puritatea. Sta pe un cerb,  simbol al longevitatii energetice. Îi ajută pe cei ajunsi in situatii disperate şi care au nevoie de interventia divina. Ea aduce căsătoria şi norocul.

Lee Dong Bin
Direcția lui este  Vest, iar ca element, Metalul. El este mereu portretizat cu o sabie  "ucigatoare de demoni", cu două tăişuri, prinsa pe spate. Aceasta spadă poseda puteri supranaturale si i-a fost dată de un dragon. Ea îl face nevăzut în fata spiritelor rele și il ajuta sa se ascunda în ceruri.Cunoscut popular ca strămoşul Lee, barba sa în trei-parți simbolizează cele trei canale energetice din corp, folosite pentru a atinge cel mai înalt nivel al meditatiei. Se crede că a petrecut 400 de ani pe pământ şi reapare periodic. Inalții yoghini pot comunica direct cu el. Când l-ai invitat în casa ta, poţi fi sigur că nimeni cu intenţii rele nu mai poate intra casă.

Unele plante preferă locurile cu radiații, altele , cele fărăr. 

De exe,plu:

Plante și animale care fug din locurile cu radiații:

meri, coacăzi, peri, tei, fagi, liliac, begonii, azalee, păsări, câini, cai, vaci, porci, oi

Acești copaci oferă adăpost împotriva trăsnetelor. 

Plante și animale iubitoare de radiații:

 cireși, piersici, pruni, vâsc, iederă, stejari, brazi, molizi, pisicile, insectele.

Acești copaci cresc deasupra filoanelor de apă și atrag trăsnetele. În astfel de grădini (sau numai în anumite zone), plantele cresc mai chircite, solul atrage viermi, insecte (furnicile și albinele preferă locurile foarte rele). De reținut că pisicile absorb tot ce este rău. 

Verdele este sinonim cu copacii, cu banii şi cu primavara, cu trezirea la viață, cu speranţa şi cu un nou început. Verdele este însă și culoarea invidiei. In Feng Shui, verdele semnifică, de obicei, prospeţimea, vitalitatea şi creşterea. Acesta semnifică elementul lemn şi energia în creştere.

Verdele a fost întotdeauna preferat de chinezi, care preţuiesc mult jadul verde.

În teoria celor cinci elemente, culoare verdea, care aparţine elementului Lemn, este foarte hrănitoare pentru sănătate, deoarece calmeaza nervii și aduce vibrațiile vindecătoare de la Mama Natură. Atunci când se lucrează cu culoarea verde în Feng Shui, este important să fie cel puţin câteva nuanţe diferite, în scopul de a maximiza efectele.
Pietrele verzi sunt asociate cu smaraldele, una din cele patru pietre preţioas. Există însă și alte pietre verzi, care pot fi la fel de atrăgătoare ca smaraldele - cuarţ, peridot şi tavorit. Peridotul e bun pentru coliere, deoarece este uşor să găseşti un peridot mare. Coerenţa de culoare este importantă pentru coliere și brățări. Smaraldele tind să fie extrem de dificile, deoarece unele sunt mai închise, au o colorație inegală  Granatele verzi sunt, de asemenea, mult mai căutate. Pietrele verzi merg bine cu citrinul galben şi granatele roșii. 

O modalitate foarte bună de a aduce culoarea verde în Feng Shui este plasarea de plante cu frunze verzi. Verdele ar trebui să fie utilizat în mod liber în Est, Sud-Est şi Sud, acasă sau la birou. Cel mai bine este să se evite o puternică prezenţă a cularii verde în zona de nord. 

Efectul psihologic al verdelui este foarte calmant, de echilibrare, vindecare, relaxare.

Locul de amplasare ideal, pentru culoarea verde, este în zona competenţelor / cunoştinţelor / familiei / bătrânilor/ sănătății. 
Verdele este deosebit de benefic într-o baie, deoarece promovează pace, linişte, purificare. Verdele aduce, de asemenea, un sentiment de vitalitate si prospețime.Verde si albastru sunt deosebit de benefice în băi. 
Culoarea verde stimulează pozitivitatea. Unele proprietăţi comune ale culorii verde includ: 
Abundenţă
Echilibrare / calmaret / vindecare 
Energie / Creştere
Natura / Pământ
Relaxare /  
Reînnoire / Vitalitate 
Inspirație / speranţă 

Diferite nuanţe de verde au semnificatii diferite. De exemplu, un verde albăstrui este mai rece, pretenţios, şi sensibil, în timp ce un verde gălbui este stimulant şi mai puţin grav. O lumina verde-albastrui este revigorantă, iar un verde neutru este calmant. 
În consecinţă, verdele este o culoare excelentă pentru a consolida şi a cultiva o creştere spirituală şi înţelepciunea.
Deşi culoarea verde este adesea asociată cu vindecarea, liniştea, dacă este folosită în exces poate deveni comună, obositoare si monotonă, poate duce chiar la un  idealism naiv. 

În China, verdele este simbolic asociat cu fulgerele şi tunetele, cu principiul yin.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului