căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Cum să medităm

30 mar. 2012

Meditaţia este o practică de bază, pentru realizarea de sine.
Practic, trebuie să stai drept şi să te concentrezi pe un anumit punct din corp (de obicei, burta).
Practicată într-un mod treptat, ajută în o mulţime de aspecte ale vietii tale.
Te face mai constienti de momentul actual, aici şi acum, oferindu-vă sentimentul de a avea mai mult timp pentru a face faţă situaţiilor. Se dezvoltă concentrarea şi conştientizarea de sine şi de corp. Echilibreaza energia şi chakrele, te face mai calm şi mai relaxat. De asemenea, ajută la reducerea dezordinii mentală, la a fi mai deschis pentru tine si lume, mai natural.

Cum să meditezi

Cei mai mulţi oameni meditează timp de 15 - 30 de minute, la un moment dat, o dată sau de două ori pe zi. Este o idee bună de a medita cu cel puţin 20 de minute pe zi, de exemplu, după ce te-ai trezit în dimineaţa. Ai putea folosi un ceas pentru a te încadra în timp, o alarmă setată pentru un timp prestabilit.
Cel mai bine este să te concentrezi pe un punct în burtă. Există, de asemenea, tradiţii de meditaţie în care accentul se pune pe vârful nasului, simţind senzatiile subtile ale respiraţiei, prin nas. Cu toate acestea, concentrându-te pe burtă, e mai uşor de a se reduce la tăcere zarva mentală şi de a dezvolta conştientizarea trupului, mai mult decât concentrându-se pe un punct de pe cap.
Aveţi posibilitatea să vă concentrați pe partea superioară a abdomenului, asupra mişcărilor de respiraţie. Acesta este punctul utilizat de obicei în meditaţia Zen.
Alternativ, vă puteţi concentra pe punctul numit dantian sau Kath, care este situat la 1 ½ lățimi de deget, sub buric, și 2 0 3 lățimi de deget mare - în interiorul corpului.
Termenul dantian provine din Arte martiale chineze si Qigong.
Acesta este un centru energetic important, fiind situat in centrul corpului.
Nu este nevoie să te concentrezi pe punctul de meditaţie excluzând orice altceva. Este bine de a simti, de asemenea, corpul tău şi sentimentele.
Este important să stai drept şi relaxat, cu un sentiment solid de stabilitate. Poti sa stai pe un scaun drept, dar, de obicei, oamenii mediteaza aşezați în poziţia lotus, cu picioarele încrucişate pe o pernă, sau cu picioarele îndoite sub ei. Poziţia din urmă poate fi ajutată cu ajutorul unui banc din lemn care permite acest lucru.
În funcţie de poziţie, puteţi avea mâinile în poală sau pe genunchi. Puteţi să ţineţi mâinile într-o anumită poziţie (o mudra). Dacă le ţineţi în poală, ţine palmele în sus. Puneţi mâna stângă sub palme, sa atingă partea din spate a degetelor de la mana dreapta. Aceasta este o mudră pentru chakra sacrala. Dacă doriţi să puneţi mâinile pe genunchi, lasa spatele mâinilor să atingă genunchii.
Puteţi sta cu ochii închişi sau uita-te la 1,5 metri, în faţa ta. Dacă vă ţineţi ochii deschişi, asiguraţi-vă că spaţiul din faţă nu vă distrage atenţia. Meditează într-un loc liniştit.
Este inevitabil ca gandurile sa vina în minte. Nu este nimic în neregulă cu gândurile, cu excepţia cazului când există atât de multe gânduri ....... care este de fapt cazul majorității oamenilor. Atunci când observaţi că vă gândiţi sau fantezați, reveniţi uşor la punctul de focalizare. Nu încercaţi să suprimați gandurile, doar reveniți.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului