căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Conceptul de zei ai bogăţiei este specifc asiaticilor. China şi India au  zei multipli, dintre care unii sunt venerați ca zeităţi binevoitoare, mai ales în timpul Anului Nou. Acesta este, de asemenea, cel mai bun moment pentru familii de a invita un Dumnezeu al prosperității în casele lor.
Caută o figurina pentru care simti afinitate şi adu-o în casa ta, la un ceas de bun augur, folosind almanahul Feng Shui ca ghid.
Zeitatea chineză şi tibetană e un Buddha al averii, de asemenea cunoscut sub numele de Jhambalas.
Există multe zeităţi de acest fel în diferitele tradiţii din Asia.
Coreenii şi thailandezii au un Buddha al lor pt. avere. Tibetanii au cinci Jambhala . Taoiştii chinezi au mai mulți zei pt. avere, cum sunt cei 8 Nemuritori şi Buddha râzând,ca fiinte de bun augur, a căror prezenţă pe picturi sau pe obiecte decorative atrage noroc și bogăţie. Zeii cei mai populari sunt trei, cunoscuti sub numele de Fuk Luk Sau - care semnifica bogatie, sanatate si longevitate.
Zeul Tsai Shen Yeh este de obicei reprezentat cu un lingou de aur sau aşezat pe un tigru feroce. Se poate amplasa  lângă uşa din faţă, la SE,  sa se confrunte în mod direct cu uşa .
Tibetanii Buddha - Jambhalas -  poartă o mangustă care împrăștie pietre preţioase ce semnifica averea. Plasarea de Jambhala în casa atrage un flux continuu de noroc, de bogăţie.
Afiseaza  zeităţile bogăţiei în casă, în partea care se confruntă în special cu uşa principală, căci se crede că va transforma chi-ul de intrare în energie de bun augur. Ele pot fi, de asemenea, plasate într-un loc ridicat (pe o masă), în sala de mese sau de zi.
Oamenii de afaceri chinezi îi afişează, de obicei, în birourile lor, de obicei plasati în spatele lor, pentru a simboliza un sprijin în afaceri.
Fuk Luk Sau  este pur şi simplu o necesitate în multe case din China. Acestea oferă și protecţie generală împotriva oamenilor răi.

Zeii chinezi

Cel mai important este Zhao Gong Ming.
Zeii civili pt. avere sunt Bi Gan şi Fan Li, în timp ce zeul militar este Kuan Yu. Apoi, există zei informali ai bogăţiei, Wu Lo Chai Shen şi Li Shi Guan Xian, ca şi zeul bogăţiei asociat cu broasca cu trei picioare- numit Liu Hai.
Tsai Sheng Yeh
Este cel mai influent şi popular, respectat şi venerat de chinezii din întreaga lume. De asemenea, cunoscut sub numele de Gong Zhang Ming, el este un zeu puternic, care aduce noroc şi protecţie împotriva dezastrelor. El este descris ca fiind binevoitor şi plin de compasiune, caci răspunde la toate rugăciunile.
Tsai Sheng Yeh este de obicei reprezentat pe un tigru negru. Uneori el este afişat cu o barbă deasă şi o faţă întunecată. În mâna ţine un bici, deşi în ultimul timp ţine un lingou de aur. Legendele îl descriu ca un fost general din China antică. Buddha la numit  "Xuan Tan Zhen jun" pt. a se ocupa de distribuţia bogăţiei şi a norocului printre oameni. De atunci el distribuie comorile de pe pământ, aduce noroc celor care-l invită în case.

Celebru Kuan Yu, cunoscut sub numele de Kuan Kung este unul dintre cei mai populari, printre oamenii de afaceri. Prezenţa lui Kuan Kung nu numai protejează, ci, de asemenea, ajută la depăşirea concurenţei.
Plasat  acasă sau la serviciu, se confruntă în mod direct cu uşa. În vremuri de război, Kuan Kung a fost un general drept, credincios şi curajos.
Există multe imagini remarcabile cu Kuan Kung,  dar cele în picioare sau călare  sunt cele mai potrivite pentru oamenii de afaceri. Postura în picioare subliniază curajul si tenacitatea şi este, aşadar, potrivită pentru oamenii de afaceri care trec prin vremuri grele. Kuan Kung călare aduce viteză  în situaţii de strâmtorare. Calul este o fiinţă nobilă, care are puterea de a vă ajuta să depăşiți concurenţa. Kuan Kung ar trebui să arate feroce şi sprancenele lui sunt reprezentate orientate în sus, pentru a accentua ferocitatea.
Cu cît arată mai mânios şi mai feroce cu atat e mai eficient în a ajuta afacerea dvs. . În ceea ce priveşte dimensiunea, reprezentări mai mari şi mai grele sunt mai puternice și așa va fi și energia lor. Invitaţi-l pe Kuan Kung in casa într-o zi de bun augur, să nu intre în conflict cu zodia ta animală. Nu aşezaţi Kuan Kung pe teren.

Zeii civili ai bogăţiei

 Bi Gan a fost unchiul împăratului Zhou. El a preluat conducerea finanţelor imperiale şi era cunoscut pentru distribuirea  imparţială a averii împăratului, printre oameni. Bi Gan a fost atât de popular încât în timp a ajuns să fie venerat ca un zeu al bogăţiei.
Există, de asemenea, și Fan Li, care a fost un distins politician, strateg şi un om de afaceri profitabil. El a fost talentat şi înţelept, ajutând împăratul în a construi şi instrui armata. El a devenit foarte bogat şi a distribuit o mare parte din averea sa la oameni. Curând a devenit o legendă pentru filantropia sa şi-a ajuns să fie venerat ca un Dumnezeu ..

Zeii averii - cinci direcţii
Cei cinci zei provin din cinci direcţii - est, vest, sud, nord şi centru. Conform legendei, atunci cand se invoca binecuvântările celor cinci zei ai bogăţiei, denumiți colectiv în continuare Wu Lo Chai Shen, indiferent unde locuiţi veţi avea noroc, bogăţie. Oamenii de afaceri îl primesc pe Wu Lo Chai Shen în 5-a zi a Anului Nou Chinezesc, deci, dacă eşti in pierdere, acesta este unul dintre darurile cele mai bune posibile.  Se crede că atunci când îl pui pe Wu Lo Chai Shen pe altarul tău şi îi  faci oferte  zi de zi, afacerea va prospera cu viteză mare, el va contribui la creşterea veniturilor pentru anul următor.

Li Shi Xian Guan
 este zeitatea care însoţeşte zeul bogăţiei. "Li Shi" înseamnă profit din tranzacţii. Printre chinezi, obiceiul este de a lipi imaginea sa pe interiorul usii de la intrare a spaţiilor comerciale, pentru a semnifica o abundenta de profituri.

 Hai Liu, a cărui poreclă este "Hai Chan Zi". "Chan" se referă la celebra broască cu trei picioare a cărei prezenţă atrage bani. Aceasta broasca, de asemenea, vindeca otrava din corp şi întărește inima. Pe vremuri, broasca a fost considerată o sursă preţioasă pentru vindecarea de boli şi aducerea de noroc..
Legenda descrie pe Liu Hai, care a îmblânzit broasca determinând-o să stropească bani de fiecare dată când avea monede in fata. În acest fel, Liu Hai a ajutat mulţi oameni săraci şi, ca urmare, Liu Hai şi broasca au fost imortalizati ca simboluri puternice şi de bun augur.


Legenda lui Jhambala
Povestea spune ca Lama Atisha, un lama foarte venerat,  a  mers pe jos în Bodhgaya, când a întâlnit un om bătrân muritor de foame. Mișcat de suferinţa bătrînului, Lama Atisha a tăiat imediat carnea sa pt. a o oferi . "Cum pot să mănânc carne de  calugar?" omul a refuzat. Lama Atisha erat trist şi neajutorat și atunci o lumina alba apare brusc în faţa lui. Este Chenrezig, Buddha al compasiunii, care-i spune luiAtisha, " se va manifesta ca Jambhala, un Buddha de avere, pentru a ajuta  suferinzii, sărăcii.
Jhambala (de asemenea scris Dzambhala) este, aşadar, considerat a fi o emanaţie a Chenrezig, un Buddha plin de compasiune.
Dintre cei cinci, ne-am familiarizat doar cu practicile  Jambhala alb şi Jambhala galben.
Jambhala galben sta pe un lotus,are o mangustă în mâna stângă care prin gura scuipă bijuterii preţioase.
Cel Alb stă pe un leu de zăpadă sau pe un dragon şi în mâna stângă există, de asemenea, o mangustă care scuipă diamante preţioase şi ornamente.
Jambhalas cel negru este înfăţişat în picioare, cu o expresie mânioasă şi înconjurat de un inel de foc;  Jambhala verde, de obicei este indicat în strânsă îmbrăţişare cu consoarta lui, şi  Jambhala roșu este afişat cu cap de elefant.
 Jambhala elimina nesiguranţa legată de bani, sărăcia. Cel mai bun mod de a solicita ajutor din partea unor Jambhalas este de a le face oferte și să se recite simultan mantre corespunzătoare.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului