căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Cât suntem copii, maturii se străduiesc să ne învețe multe lucruri, dar nu toate "se prind" de noi. Din păcate, preluam în primul rand o serie de concepte păguboase, care le-au otrăvit și lor viata. Ei nu au fost fericiti, traind dupa anumite reguli, dar le impun si propriilor copii, ca pe o obligație.
Astfel, suntem invatati de mici sa fim vesnic nemultumiti de noi, învinovățindu-ne la orice obstacol pe care nu-l depășim asa cum ni se impune. Probabil, din dorinta de a ne ambiționa (dar se întâmplă exact invers), de a deveni perfectioniști.
Desigur, viata e o competitie, dar trebuie oare să sacrificam prea mult doar pentru a atinge niște stanadarde (nu ale noastre) si admiratia (invidia) semenilor?.
Si asa trecem prin viata, permanent nemultumiti: meritam mai mult, sau "am dezamagit familia", sau "mi-am ratat viata. ”
Vreti un exemplu?
Raspundeti-mi la o intrebare: va plac intalnirile de 10 -20 de ani de la terminarea liceului, școlii etc. Sau intalnirile cu fostii colegi?
Mie, nu.
E ca si cum ai merge la o judecata: fiecare vrea sa arate ca "s-a realizat" (comparativ cu cutare), deci trebuie sa se laude, sa afiseze ostentativ bogatia sau titlurile obtinute, să arate cât este de............... special, destept, descurcăret....comparativ cu altii.
In primul rand, trebuie afișata bogatia - sa cobori dintr-o masina scumpa, sa etalezi toalete, apoi sa te lauzi cu functia pe care o ai si sa afisezi succesul obtinut pe toate planurile - cu cine te-ai casatorit, cati copii ai, unde invata sau ce functii au si ei.
Acesta este SUCCESUL in viata ! (?)
Daca-ti lipseste ceva - studii inalte, bani, familia "fericita" - e mai bine sa stai deoparte. Vei fi compătitmit, batut pe umar, chiar daca tu nu te plangi de nimic.
Sa spunem ca o persoana nu are copiii sau a divortat ( ..de pus la zid.....) ; va fi intrebata de in mod repetat si tare despre aceste lucruri.
Ce faci daca, Doamne ferește, te-ai ingrasat?
”Vai, sa nu te recunosc; treceam pe langa tine pe strada fără să te văd!"' Sau, direct ;"Vai, dar ce te-ai ingrasat in halul asta ?" (chiar dacă ai vreo 4-5 kg în plus).
Si tot asa...
Fiecare vrea să arate ca e CINEVA.
Desigur ca nici saracia si nici singuratea nu te fac fericit. Poate, sa duci o viata implinita, decenta -cat se poate. Dar nici acei oameni care-si afiseaza SUCCESUL, sunt sigura nu sunt fericiti. Cred că mai degrabă ar trebui sa le plangem de mila. Pentru că daca ar fi multumiți, nu ar simti nevoia "să strige" , nu ar fi invidiosi, rautaciosi, laudarosi. (Sa mai spunem cum se obtin deseori privilegiile, averile, prin cata rapacitate si compromis, să mai spune cate cupluri joaca teatru, giugiulindu-se în public, iar in realitate nici nu se mai suporta?) Cine nu a obtinut aceste repere ale succesului in viață sau cine nu are obiceiul de a se lauda, este ca un copil ramas corigent; se va simti, poate, vinovat si nemulțumit. Pentru că nu am invatat sa ne iubim pe noi înşine, să ne acceptam, să trăim așa cum vrem noi.
IUBESTE-TE PE TINE!
Te iubesti pe tine numai daca ai pierdut în greutate, ai absolvit o anume scoala, ai câştigat o anumită sumă de bani, a ajuns la o poziţie mai bună.(?)
O persoană care se multumeste numai cu aceste standarde nu poate fi niciodată cu adevărat fericita si uneori devine perfectionsta.
Este cel mai important să fii de acord cu tine, asa cum esti acum. Nu există perfecţiune în imperfecţiune.
Iubirea de sine nu inseamna egoism, lăudărosenie si nu este afişata public. Este o stare interioara, un sentiment, o fericire. Daca nu te iubesti, energia se va directiona spre găsirea iubirii de sine şi nu veţi mai avea timp pentru altcineva. Când ne acceptam pe noi înşine, vom fi capabili sa trimitem spre exterior energie şi iubire. Ulterior, nu va fi mai loc și timp pentru frica, intoleranţă, violenţă, ură.
In medicina traditionala chineza, inima este numită Suveranul, regele, deoarece excelează prin cunoaştere şi înţelegere.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului