căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Verdele - în Feng shui

10 sept. 2011

Verdele este sinonim cu copacii, cu banii şi cu primavara, cu trezirea la viață, cu speranţa şi cu un nou început. Verdele este însă și culoarea invidiei. In Feng Shui, verdele semnifică, de obicei, prospeţimea, vitalitatea şi creşterea. Acesta semnifică elementul lemn şi energia în creştere.

Verdele a fost întotdeauna preferat de chinezi, care preţuiesc mult jadul verde.

În teoria celor cinci elemente, culoare verdea, care aparţine elementului Lemn, este foarte hrănitoare pentru sănătate, deoarece calmeaza nervii și aduce vibrațiile vindecătoare de la Mama Natură. Atunci când se lucrează cu culoarea verde în Feng Shui, este important să fie cel puţin câteva nuanţe diferite, în scopul de a maximiza efectele.
Pietrele verzi sunt asociate cu smaraldele, una din cele patru pietre preţioas. Există însă și alte pietre verzi, care pot fi la fel de atrăgătoare ca smaraldele - cuarţ, peridot şi tavorit. Peridotul e bun pentru coliere, deoarece este uşor să găseşti un peridot mare. Coerenţa de culoare este importantă pentru coliere și brățări. Smaraldele tind să fie extrem de dificile, deoarece unele sunt mai închise, au o colorație inegală  Granatele verzi sunt, de asemenea, mult mai căutate. Pietrele verzi merg bine cu citrinul galben şi granatele roșii. 

O modalitate foarte bună de a aduce culoarea verde în Feng Shui este plasarea de plante cu frunze verzi. Verdele ar trebui să fie utilizat în mod liber în Est, Sud-Est şi Sud, acasă sau la birou. Cel mai bine este să se evite o puternică prezenţă a cularii verde în zona de nord. 

Efectul psihologic al verdelui este foarte calmant, de echilibrare, vindecare, relaxare.

Locul de amplasare ideal, pentru culoarea verde, este în zona competenţelor / cunoştinţelor / familiei / bătrânilor/ sănătății. 
Verdele este deosebit de benefic într-o baie, deoarece promovează pace, linişte, purificare. Verdele aduce, de asemenea, un sentiment de vitalitate si prospețime.Verde si albastru sunt deosebit de benefice în băi. 
Culoarea verde stimulează pozitivitatea. Unele proprietăţi comune ale culorii verde includ: 
Abundenţă
Echilibrare / calmaret / vindecare 
Energie / Creştere
Natura / Pământ
Relaxare /  
Reînnoire / Vitalitate 
Inspirație / speranţă 

Diferite nuanţe de verde au semnificatii diferite. De exemplu, un verde albăstrui este mai rece, pretenţios, şi sensibil, în timp ce un verde gălbui este stimulant şi mai puţin grav. O lumina verde-albastrui este revigorantă, iar un verde neutru este calmant. 
În consecinţă, verdele este o culoare excelentă pentru a consolida şi a cultiva o creştere spirituală şi înţelepciunea.
Deşi culoarea verde este adesea asociată cu vindecarea, liniştea, dacă este folosită în exces poate deveni comună, obositoare si monotonă, poate duce chiar la un  idealism naiv. 

În China, verdele este simbolic asociat cu fulgerele şi tunetele, cu principiul yin.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului