căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Terapia prin râs

19 apr. 2010

Râsul poate fi într-adevăr cel mai bun medicament
Când râdem, ne relaxam si endorfinele sunt eliberate în fluxul sanguin.
Ce efecte are râsul:
- scăderea tensiunii arteriale, reduce hormonii de stres, stimuleaza creşterea musculară şi sistemul imunitar, combate boli cauzate de distrugerea anticorpilor, creşte performantele intelectuale si imbunatateste memoria, funcţiile cardiovasculare pot fi îmbunătăţite şi nivelul de oxigen din sange poate fi potenţat.
Cuplurile care rad mai mult impreuna isi rezolva cu usurinta eventualele disensiuni si sunt mai trainice. Astfel, risul da stabilitate unei relaţii, diminueaza conflictele, imbunătăţeşte comunicarea, apropie oamenii creand mai usor o atmosfera intima.
Copiii râd de aproximativ 400 de ori pe zi, în timp ce adulţii de 15 ori, in medie, sau deloc
Rasul determina eliberarea de endorfine, aceste analgezice naturale ale corpului.
Pentru ca este contagios, se pot organiza programe de terapie prin ras.
În ţări precum India, exista cluburi de râs, în care participanţii se aduna in primele ore ale dimineţii pentru a râde. Dr. Madan Kataria a organizat exercitii yoga de râs din Mumbai si este creditat ca persoana care a adus tratamentul prin râs în atentia omenirii. Kataria a înfiinţat primul club de râs în 1995, iar acum există mai mult de 5.000 de cluburi de râs în toată lumea.
Terapia se face mai mult in grup si începe cu incalizirea - prin chicote usoare, care apoi se transforma in hohote de râs.
Chiar si cei care nu reusesc sa râda si numai se prefac se bucura de acelaşi efect benefic.
Studii
La Universitatea Loma Medical Centre, din California, dr. Berk a studiat efectele râsului asupra a 10 bărbaţi sănătoşi. Eşantioanele de sânge prelevate ulterior au arătat că un hormon de stres, cortizolul, a scazut rapid la subiecţii care au ras, comparativ cu alte persoane. De asemenea, nivelul celulelor imunitare care distrug virusii si celulele tumorale a crescut, dupa râs. Aceste celule sunt suprimate în cazul în care organismul sufera de stres, pe termen lung, si apare imbolnavirea.
Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au calculat că doar 20 de secunde de râs ar putea fi la fel de bune pentru plămâni ca trei minute de canotaj.
Credeti ca nu puteti ride?
Incercati 'exercitiile"urmatoare:


Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului