căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Imaginile lor sunt considerate a fi de un incredibil de bun augur. Ei vin dintr-o lume de magie şi supranatural și cel mai bun mod de a-i aduce în casă poate fi printr-un tablou frumos, cu toți cei opt. Desigur, sunt bune și figurinele cu cei opt nemuritori, fiecare îmbrăcat în felul său și cu propriile simboluri magice.
Sfinții păzesc opt direcții, astfel încât prezenţa lor asigură un bun Feng Shui, întreg. Când aceștia sunt aproape de tine, de nimic nu-ți mai este teamă. Ei aduc longevitate, noroc, copii buni, bogăție, o bună reputație și recunoaștere. Aceștia crează, de asemenea, compasiune și generozitate, lucruri pozitive, pure și regeneratoare.

Han Xiang Zi
Direcția lui este sud-estul, iar ca element este lemnul. El este un expert în misterele Raiului și Maestru al celor Cinci Faze ale nodurilor de energie. Semnele de pe roba sa simbolizează reușita în a combina cele două energii, Yin si Yang, într-o Unică Energie Primordială.
El este de multe ori reprezentat cu un buchet de flori și un flaut, cu care cântă cele șase sunete vindecătoare. Este uneori călare pe un bou, un animal mitic.

Han Zhong Li
Direcția lui este Est, iar ca element este lemnul. El este zugrăvit cu barbă si veșminte subțiri. Părul ii este prins în două bobine, pe părţile laterale ale capului. Simbolul său este evantaiul, pe care îl folosește pentru a învia și a reîncarna sufletele celor de curând plecați. De peste 1.800 de ani, el vizitează frecvent Pământul, ca mesager al zeilor cerești.
Este montat pe un Chi Lin, animal mitic și sacru, pentru taoiști. Dacă îl ai în casa ta, va aduce în familie fii onorabili si invoca marele sprijin al lui Tai Sui, cunoscut sub numele de Marele Duce Jupiter. El semnifică longevitatea.

Chao Guo Jiu
- direcția sa este nord-est, iar ca element - Pământul. El este unul dintre cei doi frați de os regesc, sora lui fiind o împărateasă Sung. Simbolul lui sunt castanietele, pe care le bate  într-o cadență liniștitoare și relaxantă, pentru a facilita meditaţia şi a-l ajuta în călătoria sa prin univers.
El este montat pe un Pi Yao, al cărui spirit îl ajută sa descopere tainele lui Tao și ale nemuririi. Se spune că acest sfânt este încă în viaţă. Având-l în casă, aduce protecţie. Este un protector puternic, un prieten excelent pentru cei care doresc să aibă succes în studiile lor.

Zhang Guo Lao
Are ca direcție nordul, iar ca element,  apa. Simbolul său este o tolbă cu baghete magice sau "pene de fenix", pe care le folosește pentru a prezice norocul sau nenorocul. El îi asistă pe cei care au trecut să se reîncarneze. Imaginea lui este bine să fie plasată în interiorul dormitoarelor, in special pentru cei care încearcă să aibă copii. El vă veghează somnul, oferindu-vă vise profetice.


Lan Chai El
Direcția lui este Nord-Vest, iar ca element, Metalul. El este cel mai tânar dintre cei Opt Nemuritori. Simbolul sau este un pămătuf, împreună cu plante si ramuri de copaci asociate cu longevitatea, precum crizantema, floarea de piersic, pinul si bambusul. El stă pe un elefant, un simbol al ințelepciunii, fortei si prudentei. Având-l în casa ta, aduce bucuria şi atrage oameni frumosi în viaţa ta.

Lee Tie Guai
Directia lui este Sud, iar ca element, Focul. El arată ca un cerşetor, cu o carja de fier si un toiag fermecat. Simbolurile sale sunt toiagul si dovlecelul (un simbol al medicamentului universal). Având în stapanire cele cCinci Faze ale Energiei, combină cu succes Yin şi Yang, el poate metamorfoza materia si prepara leacuri si potiuni in dovlecelul sau.
El are bunăvoinţă, ajuta pe cei în nevoie de bani şi la recuperare de la boală. Ocazional, se transformă într-un dragon si zboara in ceruri, dar revine adeseori pe Pamant, atunci când este chemat. El calatoreste in lume calare pe un Pi Yao sau pe o himera, animal pazitor mitic ce simbolizeaza demnitatea si curajul.

He Xian Gu
direcţia -  sud-vest, iar ca element - pământ. Taoistii cred ca ea este încă în viaţă, dar acum are peste 1400 de ani. A devenit nemuritoare la 14 ani, cand i- fost oferita pretioasa piersica a nemuririi.
Ea ţine o floare magică de lotus, floarea stralucirii ceresti, ce simbolizeaza puterea si puritatea. Sta pe un cerb,  simbol al longevitatii energetice. Îi ajută pe cei ajunsi in situatii disperate şi care au nevoie de interventia divina. Ea aduce căsătoria şi norocul.

Lee Dong Bin
Direcția lui este  Vest, iar ca element, Metalul. El este mereu portretizat cu o sabie  "ucigatoare de demoni", cu două tăişuri, prinsa pe spate. Aceasta spadă poseda puteri supranaturale si i-a fost dată de un dragon. Ea îl face nevăzut în fata spiritelor rele și il ajuta sa se ascunda în ceruri.Cunoscut popular ca strămoşul Lee, barba sa în trei-parți simbolizează cele trei canale energetice din corp, folosite pentru a atinge cel mai înalt nivel al meditatiei. Se crede că a petrecut 400 de ani pe pământ şi reapare periodic. Inalții yoghini pot comunica direct cu el. Când l-ai invitat în casa ta, poţi fi sigur că nimeni cu intenţii rele nu mai poate intra casă.

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed