căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Istoric
Capacitatea omului de a da sunetelor un sens i-a fost de mare ajutor în comunicare, mai ales cand se apropia un pericol. Simtul auzului este unul dintre simturile noastre primare; este primul simt care se dezvolta şi ultimul care dispare, prin moarte.
Efectele terapeutice ale sunet si muzica sunt de fapt natural, firesti, fiind o parte înnăscută a fiinţei noastre. O mama poate canta o melodie copilului ei inca nenăscut la efectele terapeutice.
Si amintiti-va cum simtiti unele sunete neplacute – un scirtait de creta pe tabla, un scartait pe un geam - ca niste furnicaturi la nivelul coloanei vertebrale.
Sunetele ne afectează starea noastră fizică şi psihologică, în mod automat.
Pitagora este cel mai vechi cercetător al sunetelor si se spune ca atunci cand canta la cimpoi, cerbi si alte animale ieseau din pădure pentru a asculta.El a facut unele dintre primele experimente în domeniul cercetării sunetelor, în special despre vibraţii de coarde, menţionând că un şir ar putea face să vibreze frecvenţe diferite.
Apoi Keppler este cel mai cunoscut cercetător ale celor trei legi ale mişcării, dar si al "muzicii sferelor"
Newland – mentionat intr-un document german, este cel care a descris pentru prima data ceea ce se numeste "Legea octavelor." În tabelul lui Mendeleev, Newlands a observat ca proprietatile primelor sapte elemente reapar si la urmatoarele sapte, astfel incit primul si al optulea, al doilea si al noulea si asa mai departe, apartin aceluiasi grup sau familii. El a numit acest fenomen "legea octavelor"
Se poate înţelege mai bine legea daca ne gandim la notele muzicale.
Chiandi şi Hans Jenny au continuat să extindă cunoştinţele legate de efectul vibraţiilor unor sunete.
Germanii au început sa cerceteze terapia prin sunet, în sens modern, dupa al doilea război mondial, şi aceasta a continuat şi în Rusia şi ţările din Europa de Est.

Sunetul şi Sănătatea
Utilizarea muzicii si a sunetului in terapie este una dintre cele mai vechi modalităţi de vindecare, datând de mii de ani.
Suntem inconjurati permanent de sunete, în diverse forme. Unele dintre aceste sunete (pe care le numim zgomote) pot avea un impact negativ asupra sănătăţii fizice şi psihice. Impactul organismului cu acelaşi tip de sunete sau zgomote conduc, de- a lungul timpului, la formarea unui anumit model de energie în organism, similară cu o hologramă.
Cercetatorii au arătat că anumite tipuri de muzică şi sunete pot ajuta persoanele sa contracareze actiunea zgomotelor si astfel se readuce armonia energetica.
Anumite tipuri de muzică şi sunete pot consolida sau pot slăbi muşchii unei persoane. Sunetele pot ajuta organismul uman sa atinga un nivel mai bun de sănătate, măsurat prin kinetoterapie, biofeedback, electro-acupunctura etc.
Sistemul auditiv este primul care urmează să fie funcţionale, la fătul uman si pare a fi singurul sistem al corpului care este activ douăzeci şi patru de ore pe zi, si dacă omul este treaz, si daca doarme. Efectele sunetelor (zgomote) se simt si sub nivelul de constiinta.
Scopul terapiei cu sunet este de a determina acele sunete (frecvenţe) care readuc echilibrarul energetic, astfel încât organismul sa se poata vindeca.

1 Responses to Efectele sunetelor asupra omului

  1. bowtech Says:
  2. Terapia bowen - sanatatea nu mai este un lux

     

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului