căutare personalizată

FeedBurner FeedCount

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mai scriu la:

Marie-Lise Chabtini a introdus un simbol puternic de vindecare, utilizat pe scară largă de către vindecătorii REIKI din întreaga lume, pentru a spori energia chi.
Ganditi-va ca vă conectați corpul fizic cu sinele superior. Acest lucru e o modalitate eficientă pentru ca cele două aure ale sinelui să comunice şi poate că de aceea simbolul este atat de eficient, ca  meditaţie sacră şi ca instrument de vindecare.
Mulţi spun că simbolul este originar din Tibet, dar nu există dovezi, însă efectele sale puternice i-au dat propria valabilitate.
Pentru vindecare, tibetanii au amenajat camere, la lumina lumânărilor, în care au plasat un bol oval, mare, umplut cu câţiva centimetri de apă, reprezentând apele vieţii. În centrul apei este plasat simbolul Antahkarana, de obicei realizat din argint.
Un perete este din aramă lustruită și va crea o oglindă de vindecare; un alt perete este decorat cu picturi reprezentând alte simboluri de vindecare.
Vindecătorul meditează cu acest simbol folosind concentrarea, ca să se unească energiile din simbol cu cele ale persoanei care solicită vindecare.
Simbolul Antahkarana creează o energie care are efect direct asupra aurei umane, ajungând direct în chakre.
Imaginile unor simboluri puternice nu sunt, desigur, nimic nou. E o practică străveche, care apare in multe culturi. Meditaţia Yantra, de exemplu, folosește imagini vizuale pentru a ajunge la constiință. Antahkarana este un foarte vechi simbol şi o meditaţie, care au fost folosite în China şi Tibet, de mii de ani. Astăzi, este un simbol cunoscut, atât de puternic încât se poate lucra independent de energia din afara.

Cum funcţionează?
Pentru că interacţionează direct cu aura şi chakrele, ştie cum să varieze efectul de vindecare în funcţie de ceea ce aveţi nevoie în momentul utilizării. Ca instrument de vindecare, ajută la eliberarea de energie în cadrul unei orbite microcosmice, la procesul de creare a unui flux de energie până la canalul principal al corpului şi în jos, pe canalul funcţionale. Acest flux de energie are un efect de impământare si de curățare a organismului; şi, deoarece activeaza chakrele, se vindecă organele asociate cu fiecare din chakre.
Energiile spirituale călătoresc până la nivelul coloanei vertebrale, peste chakra coroanei, şi în jos, prin partea din faţă a corpului, la chakra rădăcină, şi înapoi, continuu. Acest flux de energie previne acumularea excesivă de energie în oricare dintre chakre. Efectul este adesea revigorant, adăugând un impuls vizibil pentru vitalitate.
Pentru cei care nu stiu, chakrele sunt ca niște baterii esenţiale în organismul nostru, fiecare baterie fiind responsabilă pentru încărcarea unui întreg departament. Chakrele sunt centre uimitoare de energii de vindecare.
Pur şi simplu concentrându-se atenţia asupra chakre, acesta este în sine un exerciţiu de puternic. Vindecarea organelor asociate sau aspectelor emotionale indicate are loc imediat.

Variaţiile Symbolului
Antahkarana este un simbol multi-dimensional care arata ca un hexagon în interiorul unui cerc. Acestea semnifică sapte culori ale curcubeului şi cele şapte chakre. Ca un cub tri-dimensional, eficacitatea sa este îmbunătăţită considerabil și ajută constiinta pentru a accesa sinele superior.
Când se contempla simbolul pentru ceva timp, parecă se roteşte în jurul său şi în jurul omului! Este o adevarata calatorie!

Efecte
Antahkarana actioneaza direct asupra vortexurile de energie subtilă a organelor umanei. Pur şi simplu plasarea simbolului, în orice cameră sau spaţiu, este, de obicei suficient, pentru a genera un mediu sănătos. Simbolul nu poate provoca daune, deoarece lucrează direct prin sinele superior.
Obiecte plasate între două simboluri Antahkarana vor fi curăţate de energia negativă.
Simbolul Antahkarana va neutraliza, de asemenea, energie negativa care ar putea fi colectată în bijuterii sau cristale, pur şi simplu prin plasarea obiectelor între două simboluri.
Simboluri plasate sub saltele, scaune sau mese de masaj au un efect foarte pozitiv asupra somnului.
Apa poate fi purificat în nouă minute, prin plasarea sa pe simbolul Antahkarana.
Orice fel de contaminare radioactivă este eliminată. Şi, după cum corpul uman este compus în principal din apă, simbolurile lucrează în acelaşi mod pe corp.
În cazul în care energia trebuie să fie concentrată pe un loc mic, utilizaţi una dintre colţurile simbolului şi apăsaţi-l pe zonă, trei minute.

Ideal pentru meditaţie
Antahkarana este un instrument valoros pentru meditaţie, datorită calităţilor sale tridimensionale. Folosirea regulata a simbolului genereaza o mare claritate interioară.
El ajută mintea să meargă în subconştient, şi, prin urmare, îmbunătăţirea mult rezultatele la meditatii, afirmatii si vizualizari.
Meditaţia se face uitîndu-te direct, dar uşor, pe simbol. Ca să vă relaxaţi, aţi putea să aveţi mai multe tipuri de viziuni în interiorul sau în jurul simbolului. Acest lucru are un efect puternic asupra mintii, sporind claritatea, dar, de asemenea, determinând-o să se relaxeze foarte mult.
Dacă păstrăm zece minute pe zi pentru a medita asupra Antahkarana, se crede ca imunitatea crește şi nu veţi mai fi bolnav. Psihicul va dezvolta în curând o conduită de calm, un sentiment de pace şi securitate. În cazul în care simţiţi o senzaţie de zbor, care vă deranjează, deschide instantaneu ochii si intoarce-i la pământ.
Antahkarana nu ar trebui să fie văzută ca o modalitate de relaxare, ar trebui să fie utilizată pentru a îmbunătăţi sănătatea şi puterea corpului.

***
Întotdeauna întrebaţi-vă mai întâi de ce suferiți.
Asociezi durerea la una dintre chakre, în funcţie de aspectul emoțional.
pune cu faţa în jos simbolul adecvat, pe chakra.
Utilizează diferite dimensiuni pentru a se concentra energiile. Mărimea contează.
Când sunt foarte trist, pun simbolurile așezate ca o Cruce Cosmica pe chakra inimii, cu faţa în jos, astfel se elibereaza toata durerea. Credeţi sau nu, câteva minute mai târziu, durerea dispare si ma face sa ma simt mult mai bine.
Ajută la detoxifierea apei pe care o bem. Pune un pahar de apă pe simbol, zece minute şi apoi beţi.

Meditaţia este o practică de bază, pentru realizarea de sine.
Practic, trebuie să stai drept şi să te concentrezi pe un anumit punct din corp (de obicei, burta).
Practicată într-un mod treptat, ajută în o mulţime de aspecte ale vietii tale.
Te face mai constienti de momentul actual, aici şi acum, oferindu-vă sentimentul de a avea mai mult timp pentru a face faţă situaţiilor. Se dezvoltă concentrarea şi conştientizarea de sine şi de corp. Echilibreaza energia şi chakrele, te face mai calm şi mai relaxat. De asemenea, ajută la reducerea dezordinii mentală, la a fi mai deschis pentru tine si lume, mai natural.

Cum să meditezi

Cei mai mulţi oameni meditează timp de 15 - 30 de minute, la un moment dat, o dată sau de două ori pe zi. Este o idee bună de a medita cu cel puţin 20 de minute pe zi, de exemplu, după ce te-ai trezit în dimineaţa. Ai putea folosi un ceas pentru a te încadra în timp, o alarmă setată pentru un timp prestabilit.
Cel mai bine este să te concentrezi pe un punct în burtă. Există, de asemenea, tradiţii de meditaţie în care accentul se pune pe vârful nasului, simţind senzatiile subtile ale respiraţiei, prin nas. Cu toate acestea, concentrându-te pe burtă, e mai uşor de a se reduce la tăcere zarva mentală şi de a dezvolta conştientizarea trupului, mai mult decât concentrându-se pe un punct de pe cap.
Aveţi posibilitatea să vă concentrați pe partea superioară a abdomenului, asupra mişcărilor de respiraţie. Acesta este punctul utilizat de obicei în meditaţia Zen.
Alternativ, vă puteţi concentra pe punctul numit dantian sau Kath, care este situat la 1 ½ lățimi de deget, sub buric, și 2 0 3 lățimi de deget mare - în interiorul corpului.
Termenul dantian provine din Arte martiale chineze si Qigong.
Acesta este un centru energetic important, fiind situat in centrul corpului.
Nu este nevoie să te concentrezi pe punctul de meditaţie excluzând orice altceva. Este bine de a simti, de asemenea, corpul tău şi sentimentele.
Este important să stai drept şi relaxat, cu un sentiment solid de stabilitate. Poti sa stai pe un scaun drept, dar, de obicei, oamenii mediteaza aşezați în poziţia lotus, cu picioarele încrucişate pe o pernă, sau cu picioarele îndoite sub ei. Poziţia din urmă poate fi ajutată cu ajutorul unui banc din lemn care permite acest lucru.
În funcţie de poziţie, puteţi avea mâinile în poală sau pe genunchi. Puteţi să ţineţi mâinile într-o anumită poziţie (o mudra). Dacă le ţineţi în poală, ţine palmele în sus. Puneţi mâna stângă sub palme, sa atingă partea din spate a degetelor de la mana dreapta. Aceasta este o mudră pentru chakra sacrala. Dacă doriţi să puneţi mâinile pe genunchi, lasa spatele mâinilor să atingă genunchii.
Puteţi sta cu ochii închişi sau uita-te la 1,5 metri, în faţa ta. Dacă vă ţineţi ochii deschişi, asiguraţi-vă că spaţiul din faţă nu vă distrage atenţia. Meditează într-un loc liniştit.
Este inevitabil ca gandurile sa vina în minte. Nu este nimic în neregulă cu gândurile, cu excepţia cazului când există atât de multe gânduri ....... care este de fapt cazul majorității oamenilor. Atunci când observaţi că vă gândiţi sau fantezați, reveniţi uşor la punctul de focalizare. Nu încercaţi să suprimați gandurile, doar reveniți.

1. Dragonul si Phoenixul
Fiecare cuplu căsătorit ar trebui să păstreze o imagine a unui dragon si Phoenix, în casă. Prezenţa lor simbolizează un mariaj fructuos, binecuvântat cu mult succes şi prosperitate, precum şi descendenţii de sex masculin mai mulți. (de ce fetele nu sunt dorite, nici la chinezi?)
2. Ornamente din hârtie
Acestea sunt utilizate pentru a înfrumuseţa sala de nuntăa. Utilizaţi simboluri cum ar fi semnul dublei fericiri, dragonul, Phoenix, raţe mandarine, nodul mistic, bujori de munte şi piersici, pentru o dragoste de durată în căsătorie.
3. Dragon, Phoenix  pe lumânări
Lumanarile rosii vor fi pereche şi decorate una cu un dragon şi alta cu un phoenix, precum şi simbolul dublei fericiri. În vremurile de demult, aceste lumânări tradiţionale s-ar fi aprins în camera de nuntă, cu intenţia de a alunga spiritele rele.
4. Corsaje de nunta de bun augur, în roşu şi auriu,sau flori de matase (de obicei, bujor de munte), cu panglici roşii (inscripţionat cu "mireasă" şi "mire", precum şi "cavaler" şi "domnişoară de onoare" ), flancat de un dragon de aur şi un fenix pentru noroc.
5. Bol de orez aurit
Complet cu linguri de aur şi o pereche de betisoare, acestea sunt de obicei decorate cu dragonul ceresc și Phoenix precum şi simbol dublei fericiri. Cuplul ar trebui să mănânce prima masă, ca soţ şi soţie, folosind aceste boluri de orez norocoase, pt. un viitor prosper împreună.
6. Set de pieptănat
Include o perniţă de ace rotundă, înconjurată de 10 băieţei (pentru a aduce noroc la descendenti), fire de cinci culori (simbolizând cele cinci elemente), pudrămun pieptăn de lemn, o oglindă rotundă, şnur roşu şi pijamale de bun augur.
7. Set de toaletă
Decorat cu raţe mandarine şi simboluli dublei fericiri, acest set include o cana, tava de ceai, chiuveta şi o oală de noapte. Acestea sunt de obicei umplute cu fructe şi şiruri de monede, care simbolizează un mariaj prosper şi fructuos.
8. Oglinda
Mireasa trebuie să aibă o oglindă rotundă mică pentru a îndepărta influenţe maligne şi să se apere de tot felul de rele, în timpul ceremoniei de nuntă, atunci când spiritele rele poate deveni geloase. Această oglindă specială este împodobită cu simboluri de bun augur - cinci lilieci şi simbolul longevitatii - pentru a aduce noroc şi pentru a asigura o nunta reușită.
9. Plicuri
Plicuri roșii mprimate cu semnul dublei fericiri, în cerneală de aur. Acestea sunt umplute cu bani pentru a fi utilizate pentru diferite ritualuri în timpul ceremoniei de nunta, cum ar fi turnarea ceremonia ceaiului, etc
10. O pereche de lămpi ale prosperităţii, roșii
Inscripţionate cu cuvintele de bun augur, care semnifica o căsătorie fericită de durată, acestea ar trebui să fie poziţionat lângă pat, pentru o uniune prosperă şi fructuosă.

Dormitorul principal este cel mai important dormitor, ca aceasta are un efect considerabil asupra armoniei din casă, cu privire la bunăstarea ocupanţilor săi cât şi asupra finanţelor gospodăriei.

Există patru lucruri importante care trebuie să se ia în considerare:
Forma dormitorului
Poziţionarea patului
Sectorul pe care dormitorul îl ocupă
Obiecte decorative din dormitor

Cel mai bine este să avemă un dormitor în formă pătrată sau dreptunghiulară. Daca dormitorul tau are o formă neregulată, încercaţi să utilizaţi un bun ecran de avere ca simbol și divizor. Acest lucru va transforma dormitorul intr-o forma mult mai regulată. Nu folosiţi niciodată oglinzi, ca un remediu feng shui, pentru dormitor.
Poziţionează patul astfel încât capul să fie îndreptat spre direcţia cea mai bună, în funcţie de numărul Kua. Dacă nu puteţi poziţia patul ca să se confrunte cu direcţia cea mai bună, cel puţin încearcă să fie în fata  celei mai bune alte directii.

Pa Kua plasată în jurul cele opt direcții
Conform acestui aranjament, fiecare direcţie are un membru reprezentant al familiei.
Componenta yin joacă un rol important în dormitor. Acest lucru se datorează faptului că este un loc de odihnă, recuperare și relaxare. Nu face dormitorul prea Yang. Energia din dormitor ar trebui să sugereze calm şi linişte. Iluminatul ar trebui să fie estompat şi nu ar trebui să fie un televizor în dormitor. Cu toate acestea, asiguraţi-vă că nu este prea yin. De exemplu, dacă sunteţi lipsit de energie, puteţi beneficia de o cuvertură roşie (yang).

 În China, arta de a citi fața a fost întotdeauna considerată un instrument indispensabil pentru a înţelege psihicul uman şi soarta fiecăruia. Filosoful chinez Gui Gu Tzu este recunoscut pentru aceasta.
Arta chinezeasca de citire a feței este o tehnica complexă, care clasifică caracteristicile individuale in functie de culoare, formă şi semne din naștere .
 În general, urechile şi partea de sus a feţei reprezinta prima parte din viaţă, pre-adolescența, adolescența si primii douăzeci de ani.
Cu cât treci prin viaţă, mergi pe suprafața feței, în jos și vezi sprâncenele, nasul, obrajii, buzele şi în cele din urmă, bărbia.
Unele semne, decolorări, pete, cute şi crestături - indica probleme. Şi în cazul în care acestea sunt pe față, vă oferă o idee despre la ce varsta te vei confrunta cu astfel de probleme. Problema poate fi o boală, relatii proaste, probleme cu bani şi aşa mai departe. Un semn mai mare şi mai întunecat arată o  problemă mai gravă, cu care vă veţi confrunta.
Dacă aveţi un semn din nastere pe una din urechi, acest lucru indică o perioadă dificilă în timpul copilăriei. Cele de pe nas indica o perioada grea la douăzeci de ani. Decolorarea la sfârşitul nasului - la patruzeci de ani.
În general, fruntea cu semne înseamnă că veţi avea o relaţie dificilă cu părinţii sau ar putea indica faptul că ai fost un pic cam rebel, atunci când au fost adolescent. Când fruntea este mică sau osoasă, aceasta indică faptul că parintii nu și-au putut permite să investească în educația ta. Daca aveti o frunte largă, aceasta indică  faptul că ați fost răsfăţaţi.
Marcaje, pete, cicatrici şi crestături - pe faţă, se pot schimba, ceea ce denotă faptul că viaţa, soarta, nu sunt fix şi se pot schimba peste ani.
Dacă eşti la o perioadă dificilă din viaţă, o modalitate de a trece cu bine este de a-ți repara dintii si a îmbunătăţi celelalte două treimi de noroc, pentru a compensa ghinionul. Fă un tratament facial în zonele cu probleme .

Followers

FeedBurner FeedCount

FEEDJIT Live Traffic Feed

EcoMagazin - Ecologie si Protectia Mediului